Alex Mitriță’s Craiova is ZINKEND! Mislukking thuis tegen kampioen Farul

Universitatea Craiova is vrijdagavond thuis met 2-1 verslagen door Farul in een wedstrijd in de vierde ronde van de Superleague play-off.

De Oltenii namen een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Baiaram in de 5e minuut. Cojocaru scoorde voor Farul in de 21e en 45e minuut.

Alex Mitriță’s Craiova zinkt! Thuisnederlaag tegen kampioen Farul

“Je moet positief blijven, blijven trappen, blijven spelen. We kwamen terug van een 1-0 achterstand. De tweede helft gingen we duidelijk onderuit in de laatste minuten. We verdedigden tegen goede tegenstanders die de bal kennen. Deze overwinning geeft ons meer vertrouwen.

(Ed. over Cojocaru) Het is goed dat hij opkwam en scoorde. Fysiek is hij niet op het niveau van de eerste divisie. Hij gaat al 45 minuten mee, 60 zelfs. Hij is altijd een zeer getalenteerde speler geweest, maar hij heeft geen continuïteit gehad, blessures. Nu ziet hij er goed uit. (n.r. geërgerd dat ze Stoian al een parel hebben genoemd) Maak van hem een parel, laten we het nog een keer doen”, zei Gică Hagi.

“Ik ben lichamelijk nog steeds niet in orde. Ik voelde weer pijntjes, ik hoop voor elke wedstrijd fit te zijn, ik wil deze blessures niet.

Het is niet makkelijk om de beker te verliezen, we wilden ons echt kwalificeren, mentaal zijn we niet in orde. Je kunt zien dat we nerveus zijn, maar we moeten ons aanpassen, we hebben nog wedstrijden te spelen en ik hoop dat we op het podium staan.

Ik bedank ze op deze manier (n.r. FCSB), maar mijn gedachte is voor dit team. Ik hou van dit team en ik zal er nooit heengaan!” zei Alexandru Mitriță na afloop van de wedstrijd.

Hoe zagen de twee opstellingen eruit?

• Universiteit van Craiova: L. Popescu – Căpățînă, Maldonado (Zajkov ’56), Badelj, Bancu – Al. Crețu (Vlădoiu ’66), Mateiu (Houri ’46), Mekvabishvili (Koljic ’78) – Baiaram, Markovic (Ivan ’57), Mitriță. Coach: Dragos Bon.
  • Farul: Buzbuchi – M. Popescu, Larie, Gustavo Marins (Sîrbu ’66), C. Ganea (Danuleasa ’46) – Vînă, Queiros, Grameni – Grigoryan (Stoian ’66), L. Munteanu (Nedelcu ’75), Cojocaru (Rivaldinho ’65). Coach: Gheorghe Hagi.