Dit weten we over de verdachten van de aanslag op Peter R. de Vries

Dit weten we over de verdachten van de aanslag op Peter R. de Vries

De twee verdachten van de moordaanslag op Peter R. de Vries werden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat de mannen in ieder geval de komende twee weken nog vast blijven zitten. Dit is wat we over hen weten.

De politie hield dinsdag kort na de aanslag op De Vries drie verdachten aan. Een van hen, een achttienjarige Amsterdammer, is inmiddels vrijgelaten. De man werd aangehouden op basis van het verspreide signalement, maar bleek niets met de zaak te maken te hebben.

De andere twee verdachten werden aangehouden op de A4 ter hoogte van Leidschendam, meldde korpschef Frank Paauw. Het gaat om een een 21-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Pool die in het Gelderse dorp Maurik woont. Door getuigen op de plaats delict kreeg de politie na de aanslag snel zicht op een mogelijke vluchtauto.

Het is nog niet bekend of de verdachten een opdrachtgever hadden, en wie dat dan zou zijn. Omdat de verdachten in volledige beperking worden vastgehouden, geeft de politie geen verdere informatie omtrent hun identiteit.

Volgens het AD wijst het politieonderzoek in de richting van Ridouan T. als opdrachtgever. De 21-jarige vermoedelijke schutter Delano G. is een neef van Jaoud W., een jeugdvriend van T. en een kopstuk in diens organisatie. Volgens justitie maakte W. deel uit van een zwaargewapende bende die door T. werd ingezet voor liquidaties.

De Vries is adviseur en vertrouweling van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, dat draait om liquidaties die zijn uitgevoerd door de organisatie rond T.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *