De regisseur van Alan Wake 2 zegt dat het veel angstaanjagender zal zijn dan het eerste, en noemt het originele spel ”een Stephen King actiegame”.

De regisseur van Alan Wake 2 zegt dat het veel angstaanjagender zal zijn dan het eerste, en noemt het originele spel ”een Stephen King actiegame”.

Iedere liefhebber van mysterieuze en horror videogames weet dat Alan Wake, Remedy’s titel die in 2010 uitkwam voor de Xbox 360 (twee jaar later zou hij naar de PC komen), een meesterwerk in het genre is. We zagen het opnieuw in 2021 met Alan Wake Remastered. Maar hoe zit het met Alan Wake 2?

Remedy werkt aan meerdere projecten (het vervolg op Control of de multiplayer spin-off Condor), maar zonder twijfel Alan Wake 2 is de poster child binnen de studio.

Hoewel Alan Wake 2 hetzelfde plot en dezelfde personages heeft, wordt het een totaal ander spel dan de eerste. Sam Lake, scenarist, verzekert dat het veel angstaanjagender zal zijn.

Niet alleen dat, maar dit vervolg zal ook… Remedy’s eerste survival horrorwaardoor Alan Wake (en de remaster van 2021) een spel van spanning en intrige blijft, ver verwijderd van de hedendaagse horrornormen.

In een interview met GamesRadar, vertelt de regisseur van Alan Wake 2 over de verschillen met de originele titel uit 2010. en wat dit veelbelovende spel ”uniek” maakt.

Een vervolg van pure horror

Het is al eerder gezegd, maar het kan nooit kwaad om het te benadrukken. Alan Wake 2 is een survival horrorwat ver afstaat van het geweldige suspenseverhaal dat we zagen in Alan Wake en zijn DLC’s.

In de woorden van zijn directeur, Kyle RowleyAlan Wake 2 zal elke zweem van horror uit het originele spel aan flarden laten. Niet alleen dat, maar het zal een goede dosis overleven bevatten.

Weet je nog dat we zonder munitie kwamen te zitten in Resident Evil? Welnu, dat onbeschrijfelijke gevoel zal worden herhaald in Alan Wake 2, zij het met andere horrorfactoren die we nog niet kennen.

Wat ik wel wil zeggen is dat we echt een stok in de grond willen steken en zeggen dat we Remedy’s versie van het survival horror genre maken. Gameplay, verhaal, sfeer, muziek: het is allemaal van hetzelfde laken een pak, en dat was vanaf het begin heel belangrijk voor ons.”, zegt Kyle Rowley.

In Remedy ze beweren dat er zelfs een verandering van geslacht is. Zeker, de originele Alan Wake had zijn momenten van horror, maar het gewicht van het spel ging meer over plot en intrige.

In feite is Kyle Rowley duidelijk hoe hij Alan Wake zou omschrijven in vergelijking met wat we zullen zien in dit vervolg…: ”een Stephen King-achtig actiespelWat denk je?

Remedy wil op dit moment echter nog geen concrete uitspraak doen. Waarom Alan Wake 2 enger is dan Alan Wakeomdat het spel nog in productie is. Het ziet er echter naar uit dat het tegen 2023 klaar zal zijn.

Alan Wake 2 is een van de meest veelbelovende games van de afgelopen jaren, en zonder twijfel een van de grootste verrassingen van vorig jaar. De release is gepland voor dit jaar 2023, in PS5, Xbox X-serie X|S en PC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *