Dit is wat er nieuw is in Gran Turismo 7 VR, de gratis PS VR2-update die op 22 februari verschijnt.

Dit is wat er nieuw is in Gran Turismo 7 VR, de gratis PS VR2-update die op 22 februari verschijnt.

Eind februari vindt een van de belangrijkste momenten in Sony’s virtual reality geschiedenis plaats. Het is 22 februari als PS VR2, de nieuwe VR-kijker voor PS5, uitkomt, vergezeld van maar liefst bijna 40 startspellen.

PS VR2-games zijn onder andere Horizon: Call of the Mountain, Moss en het vervolg daarop, The Walking Dead Saints & Sinners Chapter 2, The Dark Pictures Switchback VR, The Walking Dead Saints & Sinners…

En natuurlijk VR-versies van games die al beschikbaar zijn op PS5, zoals Resident Evil Village of de exclusieve autotitel Gran Turismo 7.

Alle spelers van Gran Turismo 7 kunnen gratis downloaden een update die de titel aanpast aan PS VR2 virtual reality.. Je zult ook genieten van bijna alle inhoud van het spel.

Via het PlayStation Blog weten we nu nieuwe details over Gran Turismo® 7 VRen niet te vergeten de eerste video-impressies van sommige internationale media.

Snelheidssimulatie in eigen hand

Het maakt niet uit dat je meer dan 200 uur hebt besteed aan het spelen van Gran Turismo 7. Polyphony Digital en Sony beloven dat deze virtual reality-ervaring met PS VR2 in alle opzichten uniek zal zijn.

Je zou kunnen denken dat Gran Turismo 7 een logische technische achteruitgang zal ondergaan met de sprong naar virtual reality. Maar dat is niet het geval, want PS VR2-technologie (die dezelfde ontwikkelingskit gebruikt als de PS5-spellen). laat het al zijn spectaculariteit behouden.

Sony zorgt ervoor dat de technische kwaliteit is veel beter dan in Gran Turismo Sport VR. (draaiend op de eerste PS4’s PS VR), dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

Als je van auto’s houdt, en een verzamelaarsziel hebt, In Gran Turismo 7 VR kun je alle 450 voertuigen in het spel bekijken. op een geheel nieuwe manier dankzij virtual reality. Het is alsof je voor hen staat in je eigen huis, of het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van hun luxueuze carrosserie.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=uPnc0Qk0mns(/embed)

Misschien is het element dat alles verandert de eye-tracking. PS VR2 interageert met de gebruiker als nooit tevoren, aangezien de zoeker onze bewegingen herkent en deze aanpast aan ons rijden.

Een voorbeeld is dat, bij het nemen van bochten, is het mogelijk om uit de ooghoek te zien hoe de baan van het circuit zich voortzet.zodat u uw volgende beslissing kunt nemen. Dit is een enorme stap voorwaarts voor rijsimulatoren.

En dan komen we bij de laatste factor die Gran Turismo 7 VR biedt en die meestal over het hoofd wordt gezien in videogames: hoe gevaarlijk het kan zijn om in een dure auto te rijden..

Zonder de speler ooit angst in te boezemen, zijn de haptische mogelijkheden van de PS VR2 geven je het gevoel dat je een integraal onderdeel bent van de rit. Rijden in een Mazda 787B met de VR-kijker is bijna als rijden in het echt, en het is begrijpelijk dat je je misschien een beetje claustrofobisch voelt de eerste keer dat je speelt.

Op de YouTube-kanalen van Nathie en TraxionGG zien we nieuwe video’s en impressies van Gran Turismo 7 VR. Wij raden u aan ze te bekijken (wij hebben er hierboven een ingesloten).

Gran Turismo 7 is momenteel verkrijgbaar op PS5 en PS4, en was ongetwijfeld een van de beste racegames van 2022. Vanaf 22 februari zul je een gratis update kunnen downloaden om het spel aan te passen aan PS VR2, en van bijna alle inhoud van het spel kunnen genieten met de nieuwe VR-viewer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *