Tragische week voor games-as-a-service: Xbox shooter CrossfireX het laatste slachtoffer

Tragische week voor games-as-a-service: Xbox shooter CrossfireX het laatste slachtoffer

De spelletjes als dienst lijken de toekomst van videospelletjes te zijn (vooral vanuit zuiver economisch oogpunt). Als ze het goed doen, zoals bij Fortnite, Apex Legends of Valorant.is een potentieel onuitputtelijke mijn van inkomsten.

Het probleem is dat ze vaak niet werken… en de enige optie is om de stekker eruit te trekken. Het is iets waar we aan gewend zijn, in 2022 moesten we afscheid nemen van veel online games als dienst. Maar deze week was tragisch.

CrossfireXHet door Remedy Entertainment (de makers van Control en Alan Wake) en Microsoft gechoreografeerde “CS:GO” van Smilegate (Lost Ark) is de laatste die bezwijkt. De verkoop in de Xbox Store is stopgezet, en de servers sluiten op 18 mei 2023..

CrossfireX sluit de online servers… en je zult niet eens de single player campagne kunnen spelen.

CrossfireX was de Xbox console en westerse versie van Crossfire, een online shooter serie zeer populair in Azië, vooral in Zuid-Korea, zoiets als Counter Strike. De makers ervan, Smilegate, wilden zich openstellen voor de westerse markt en gingen een partnerschap aan met Microsoft en Remedy.

Remedy richtte zich op de campagnemodus (die in mei ook onspeelbaar wordt), terwijl de multiplayerontwikkeling van CrossfireX bij Smilegate bleef (ook bekend onder Verloren Arkde meest succesvolle MMORPG uitgegeven door Amazon in het Westen).

CrossfireX in februari 2023 werd uitgebracht op PC, Xbox Series X/S en Xbox One? met zeer slechte kritieken in de westerse media. En zoals vandaag, vrijdag, is aangekondigd worden de diensten van CrossfireX stopgezet. 18 mei 2023.

Volgens haar FAQ was, ondanks haar inspanningen, “het spel niet waar het moest zijn”. De sluiting ervan zal ook gevolgen hebben voor de single-player missies, die ontoegankelijk zullen zijn..

Voorlopig, verkoop van het spel in de Microsoft Store zijn onmiddellijk gesloten. Als u het 14 dagen voor 3 februari hebt gekocht, kunt u een terugbetaling aanvragen. Er zal geen nieuwe inhoud zijn tot 18 mei, wanneer online spelen niet langer beschikbaar zal zijn.

Als het u betreft, kunt u hier meer informatie vinden.

CrossfireX is het laatste slachtoffer op een werkelijk verontrustende zwarte lijst

CrossfireX voegt zich bij een lijst van online game “demises” die server sluitingen of annuleringen hebben aangekondigd alleen deze week (of een paar dagen eerder).waaronder Apex Legends Mobile, Battlefield Mobile, Crimesight (van Konami), Knockout City, Rumbleverse of Dragon Quest The Adventure of Dai.

Dit scenario roept de vraag op of Sony PlayStation of Ubisoft er goed aan doen zoveel middelen te investeren in online games, shooters, battle royale, of direct concurrerende team-based games van welke aard dan ook, met een businessmodel gebaseerd op seizoenen en meestal gebaseerd op het model gratis te spelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *