Gică Hagi Dag! De “Koning” is 58 jaar geworden. Welke voetbalsterren vieren vandaag nog steeds feest

Gică Hagi Dag! De “Koning” is 58 jaar geworden. Welke voetbalsterren vieren vandaag nog steeds feest

Gică Hagi is op zondag 5 februari 58 jaar geworden. Cristiano Ronaldo en Neymar zijn ook op dezelfde dag geboren als de ‘Koning’.

Hagi, die wordt beschouwd als de beste Roemeense voetballer, werd geboren op 5 februari 1965 in Săcele.

Hij won drie kampioenstitels en drie Roemeense bekers en was tweemaal topscorer van het nationale kampioenschap.

Gică Hagi Dag! De “Koning” is 58 jaar geworden

Hij speelde in het buitenland voor grote teams als Real Madrid (1990-1992), FC Barcelona (1994-1996) en ook voor Brescia (1992-1994). Hij speelde ook voor Galatasaray (1996-2001), waar hij de UEFA Cup en de Europese Super Cup won.

Hagi speelde in drie EURO’s en drie World Cups (1990, 1994 en 1998).

Hij coachte een tijdlang en is sinds 2014 manager van de door hem opgerichte club, Viitorul Constanța. In 2017 won hij de Liga 1 titel en is nu de coach van Farul, het team dat fuseerde met Viitorul.

Ik heb altijd iets meer nodig. Succes, ik hou van succes, ik wil graag winnen en daar werk ik altijd voor. Ik wil een groot team of een nationaal team coachen dat ik probeer te brengen waar ik heen wil – Gică Hagi

Dan Petrescu, over Gică Hagi: “(n.r. over herinneringen met Hagi) Een van de 1000….the World Cup wedstrijden, toch? Elke training met hem was een plezier, elk spel met hem was een plezier. Het enige wat ik altijd zei was om mij de bal te geven, want ik ging naar de scrum en ik kreeg de bal nooit. Dat hij vroeger op rechts speelde, ik ging weg, hij gaf me de bal niet… en ik zei hem… ik werd daar ook oud van, dat je me nooit de bal gaf en ik plaagde hem zo. Maar toen hij de bal had, was hij fenomenaal en deed hij wat hij wilde met die bal.”

Cristiano Ronaldo, 38, Neymar, 31…

Cristiano Ronaldo uit Portugal en Neymar uit Brazilië zijn respectievelijk 38 en 31 jaar geworden. De eerste speelt voor Al Nasr en de tweede voor PSG. CR7 werd geboren op 5 februari 1985 in Funchal, op het eiland Madeira. Hij heeft talrijke trofeeën gewonnen, waaronder de Ballon d’Or.

Neymar werd op 5 februari 1992 in Sao Paulo geboren. Hij won twee keer de Spaanse competitie en één keer de Champions League (2015) met FC Barcelona. In 2017 maakte PSG hem voor 222 miljoen euro over. De Braziliaan heeft vier Franse titels op zijn naam staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *