Externe harde schijf: waarop letten en welke goed zijn voor PS4, PS5 of Xbox

Externe harde schijf: waarop letten en welke goed zijn voor PS4, PS5 of Xbox

Of het nu gaat om de capaciteit van de nieuwste generatie games of het grote aantal interessante titels dat momenteel beschikbaar is, opslagruimte is een probleem voor de liefhebbers van consolegames.

Als je ruimte tekort komt (of bang bent dat je ruimte tekort komt) op je PS4, PS5 of Xbox console, vrees dan niet: met deze consoles kun je externe harde schijven om de opslag uit te breiden, zodat je geen spellen en games verwijdert waar je dol op bent als je een nieuwe release wilt uitproberen.

Maar welke externe harde schijf moet ik kiezen? Is elke externe harde schijf goed? Niet echt: elke console heeft bepaalde minimumeisen om een externe harde schijf te kunnen gebruiken als extra opslag. Maar in dit artikel gaan we die eisen uitleggen en stellen we enkele van de beste externe harde schijven op de markt voor.

Dus let op, want hier is alles wat je altijd al wilde weten over een externe harde schijf. externe harde schijf voor consoles: waar moet je op letten en welke zijn goed voor PS4, PS5 of Xbox?.

Welke externe harde schijven zijn compatibel met PlayStation 4?

Met behulp van een externe harde schijf voor PlayStation 4 kun je. nieuwe spellen en toepassingen installeren en spellen verplaatsen. van de interne opslag van de console naar de externe schijf voor meer ruimte en soepelheid. Maar om dit te doen, moet je de juiste PS4 harde schijf te pakken krijgen.

Als je een externe harde schijf voor de PlayStation 4 wilt kopen, moet je ervoor zorgen dat deze compatibel is. Volgens Sony zijn dit de vereisten voor een PS4 harde schijf:

 • De Playstation moet de versie van systeemsoftware 4.50 of hoger (van maart 2017).
 • De harde schijf moet een USB 3.0-aansluiting of later.
 • De ruimte op de harde schijf moet worden gevonden tussen 250GB en 8TB aan ruimte..

Naast de bovengenoemde eisen is het belangrijk in gedachten te houden dat in deze uitgebreide ruimte kunt u alleen spellen, add-ons en toepassingen en de bijbehorende updates installeren.maar u kunt geen toepassingsgegevens, thema’s, screenshots of videoclips opslaan.

Wat betreft het aansluiten van externe harde schijven op de Playstation 4, er kan slechts één externe harde schijf tegelijk als uitgebreide opslag worden gebruikt.dus u zult de capaciteit moeten kiezen die het best bij uw behoeften past. U kunt echter een tweede schijf gebruiken voor gebruik met Media Player. Ook kunt u de harde schijf alleen rechtstreeks via de poorten aansluiten.

Welke externe harde schijven zijn compatibel met de PlayStation 5

In het geval van Sony’s nieuwe console kun je beter voor een externe SSD harde schijf gaan dan voor een HDD. SSD’s zijn namelijk veel sneller, stiller en duurzamer, verbruiken minder stroom en kunnen bij beschadiging gemakkelijker gegevens herstellen. Bovendien, elke externe SSD die wordt aangesloten via USB 3.0 zal werken met PS5.

Vergeet niet dat u de ruimte op uw PS5 ook kunt uitbreiden met een interne NVMe SSD, hoewel de beperkingen daarvan beperkter zijn. Deze optie is het overwegen waard, vooral als u vooral PS5-games wilt opslaan, omdat u die vanaf de interne SSD zelf kunt afspelen.

Welke externe harde schijven zijn compatibel met de Xbox

Net als bij de PS4 werkt niet zomaar elke harde schijf met je Xbox, en het is het beste om te weten welke optimaal zijn zodat je er geen geld aan verspilt.

Zoals je kunt lezen op de Xbox support pagina, zijn dit de vereisten voor een Xbox harde schijf, zodat je er je apps en games op kunt opslaan:

 • Het moet een capaciteit hebben van 256 GB minimaal.
 • Moet een USB 3.0-poort hebben voor gegevensoverdracht tussen de console en de harde schijf. Xbox X|S-serie consoles zijn compatibel met USB 3.1 harde schijven.
 • Moet een NFTS-partitie hebben. Externe harde schijven zijn meestal voorgeformatteerd met een Windows-specifieke partitie, maar als u een harde schijf recyclet, moet u deze formatteren om de juiste Xbox-partitie te verkrijgen. Dit kan worden gedaan vanaf de console zelf.

De beste externe harde schijven voor PS4, PS5 en Xbox.

Nu de vereisten voor elke console duidelijk zijn, stellen wij een reeks van externe harde schijven voor PS4, PS5 en Xbox interessant voor hun prestaties, betrouwbaarheid of prijs-kwaliteitverhouding.

Dit zijn beste externe harde schijven voor PS4, PS5 en Xbox kun je kopen:

 1. De beste: Samsung T7 Touch
 2. De moeilijkste: G-DRIVE Mobiele SSD
 3. Lichtste: Crucial X6
 4. Ontworpen voor PlayStation: Seagate Game Drive voor PS4/PS5
 5. De officiële voor Xbox Series: Seagate Expansion Card

De beste: Samsung T7 Touch

Samsung T7 Touch

Samsung T7 Touch nl een van de beste externe SSD’s die er zijn voor elk doel, inclusief het uitbreiden van de opslag van uw PS4, PS5 of Xbox. Hij valt op door zijn snelle overdrachtssnelheid, met lees- en schrijfsnelheden tot 1.050 Mbps en 1.000 Mbpsrespectievelijk.

Een ander interessant feit over deze externe SSD is dat hij biedt biometrische beveiligingHet bevat een vingerafdrukscanner die het extreem veilig maakt. Dit alles in een kleine draagbare schijf die zeer weinig ruimte inneemt, en voor een zeer acceptabele prijs. Een echt wonder.

De moeilijkste: G-DRIVE Mobiele SSD

G-DRIVE Mobiele SSD

Als u een beetje onhandig bent en snel dingen laat vallen, of als uw externe schijf waarschijnlijk meer klappen krijgt dan u zou willen, dan is deze robuust en stevig SSD is precies wat je zoekt: balanceert robuustheid en snelheid in een eenheid die bijzonder robuust is als het gaat om valbeveiliging.

Het is ook goed geprijsd en comfortabel van formaat, wat de echte sleutel is tot het maken van deze lijst. In feite is deze externe SSD ontworpen voor ruw terrein, met een IP67-classificatie die water- en stofbestendig is.. Het is compatibel met PS4, PS5 en Xbox.

De lichtste: Crucial X6

Crucial X6

Deze draagbare SSD haalt zinderende snelheden. Specifiek, een sequentiële schrijfsnelheid van 540 Mbps. Het is ontworpen in een compacte vormfactor, zodat u het altijd bij u kunt dragen zonder u zorgen te maken over het verlies van alles wat u in de 2TB capaciteit opslaat: kan vallen tot twee meter weerstaan en is bestand tegen schokken, trillingen en extreme temperaturen..

Weegt slechts 39 gram en door zijn grootte past hij letterlijk in de palm van je hand. Je kunt dus altijd tot 2TB aan games meenemen. Allemaal voor een zeer redelijke prijs. Nogmaals, het is compatibel met alle drie de consoles.

Degene die is ontworpen voor PlayStation: Seagate Game Drive voor PS4/PS5

Seagate gamedrive voor PS4/PS5

Seagate is een bekend merk in de markt voor harde schijven, dus het is niet verwonderlijk dat ze hun eigen lijn harde schijven voor gamers hebben gelanceerd. We hebben het over de Seagate Game Drive, een 4TB harde schijf. geoptimaliseerd voor PS4 en PS5. Er is ook een andere eenheid ontworpen voor Xbox.

In zijn capaciteit van 4 TB kunt u opslaan gemiddeld meer dan 100 spellen (afhankelijk van de grootte, natuurlijk). U hebt ze altijd bij de hand, want het is een draagbare harde schijf met snelle installatie en USB 3.0 Plug & Play-connectiviteit, geen stroomkabel nodig. En let op, volgens het gegevensblad heeft het een overdrachtssnelheid van 110 GB per seconde.

De officiële Xbox-serie: Seagate-uitbreidingskaart

Dit is een kaart die exclusief is gemaakt voor de Xbox X Series en S Series. en biedt een vroege oplossing voor de potentiële opslagproblemen die we kunnen hebben naarmate we meer spelletjes op deze machines hebben. U kunt kiezen voor de versie van 512 GB of de versie van 1 TB.

Dit geheugen biedt grote prestaties en transmissiesnelheid, evenals snelle hervatting. We hebben het zelf getest en de resultaten zijn meer dan indrukwekkend. Ondersteunt Xbox Velocity-architectuurarchitectuur, voor snellere laadtijden van de console.

Vanaf de kaart kunt u in enkele seconden en zonder vertraging van de laadtijden tussen spellen schakelen. In feite, noch de graphics, latentie, laadtijd of FPS worden aangetast., zodat het is alsof u rechtstreeks vanaf de console speelt, maar zonder de opslagruimte in beslag te nemen.

En er is één ding op te merken: kun je ook je spellen opslaan van vorige generaties, zoals Xbox One en Xbox 360. en ze uitvoeren op de next-gen console, een zeer coole functie als je een fan bent van Microsoft’s console.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *