SEC beboet Activision Blizzard 35 miljoen dollar voor afhandeling rechtszaken

SEC beboet Activision Blizzard 35 miljoen dollar voor afhandeling rechtszaken

Activision Blizzard heeft andere open fronten dan de aankoop door Microsoft om bij Xbox en PCnu heeft hij er een fijn voor zijn onopgeloste seksuele intimidatie claims en interne problemen.

De US Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de ontwikkelaar een boete opgelegd voor “het niet handhaven van controles op de openbaarmaking van beschuldigingen van wangedrag op de werkplek en het schenden van de norm voor de bescherming van klokkenluiders.“.

SEC heeft het nieuws gedeeld in een persbericht (via IGN), waarin staat dat claimend Activision Blizzard instemde met het betalen van de 35 miljoen dollar om de beschuldigingen van verkrachting te regelen; maar de aanklachten kwamen voort uit zaken die dateren uit 2016.

Volgens bevelen van de SEC was Activision Blizzard zich er tussen 2018 en 2021 van bewust dat haar vermogen om werknemers aan te trekken, te behouden en te motiveren een bijzonder groot risico was in haar bedrijf.

Maar het ontbrak aan controles en procedures tussen de afzonderlijke bedrijfseenheden. het verzamelen en analyseren van klachten van werknemers over wangedrag op het werk.“, zei SEC.

Tussen 2016 en 2021 verklaarde het agentschap dat Activision Blizzard ook “in het kader van de normale bedrijfsvoering scheidingsovereenkomsten uitvoerde die in strijd waren met een klokkenluidersbeschermingsregel van de Commissie.

De voormalige werknemers moesten de onderneming op de hoogte brengen indien zij een verzoek om informatie van de diensten van de Commissie ontvingen.“.

De rechtszaak over het logo van het bedrijf compliceerde de franchise.

Als gevolg daarvan werd gezegd dat Activision Blizzard had de regels overtreden. 13a-15(a) en 21F-17(a) van de Securities Exchange Act.

De onderneming erkende noch ontkende de bevindingen van SEC, maar verklaarde slechts “.en een boete van 35 miljoen dollar te betalen.“.

In de beschikking van SEC wordt geconcludeerd dat ABK niet de nodige controles heeft uitgevoerd om de klachten van werknemers over wangedrag op het werk te verzamelen en te onderzoeken.

Daardoor kon zij niet bepalen of er grotere problemen waren die aan de beleggers moesten worden meegedeeld.“zei Jason Burt als directeur van het regionale kantoor van de SEC in Denver.

Bovendien is het nemen van maatregelen om te voorkomen dat voormalige werknemers rechtstreeks met het personeel van de Commissie communiceren over een mogelijke schending van het effectenrecht niet alleen slecht ondernemingsbestuur, maar ook onwettig.“.

2021 was om deze redenen een lastig jaar, plus de juridisch directeur liet hen in de steek en hoge ambtenaren zoals Bobby Kotick werden opgeroepen om te getuigen bij het onderzoek.

Nu Activision Blizzard Koning heeft andere fronten open dan Phil Spencer en Sony in zijn studiovooral vanwege de SEC boete voor deze 35 miljoen dollar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *