Nintendo wint grote rechtszaak tegen Joycon-drift om deze reden

Nintendo wint grote rechtszaak tegen Joycon-drift om deze reden

Nieuw hoofdstuk in de eeuwige controverse met de Joy-Con van Nintendo Switch. Deze kleine controllers zijn een technologisch wonder, maar ze lijden aan een ernstig probleem dat ook de joysticks van andere controllers (PS4, PS5 DualSense of Xbox) treft.

Het is niets meer of minder dan Joy-Con Drift, wat we in Spanje kennen als driftproblemen. Door voortdurend gebruik en slijtageblijven de joysticks niet in één positie staan.

Met andere woorden, het personage beweegt uit zichzelf of kantelt zelfs in één richting. Er zijn oplossingen om de vervelende Joy-Con Drift te elimineren, maar geen daarvan komt van Nintendo zelf.

Het Japanse bedrijf gaf toe dat het probleem echt lang geleden was, lange tijd. De Nintendo Switch 2 zal dat naar verwachting verhelpen, hoewel er driftvrije controllers zijn zoals de King Kong 2 Pro Controller, een speciale controller van HORI of de coole op de Gamecube geïnspireerde Nixy Wizard.

Wij brengen u een nieuwe controversiële zaak over Joy-Con Driftmaar deze keer met een goede afloop voor Nintendo (hoewel het probleem blijft bestaan).

Nintendo wint zaak over zijn gebruikersbeleid

Misschien weet je het niet meer, maar in november 2020 diende een groep ouders een class action lawsuit in tegen Nintendo over de gevreesde Joy-Con Drift. Naast de ouders zaten er ook twee minderjarigen bij (via MyNintendoNews).

Een maand later vroeg Nintendo om verwerping van de zaak, omdat de definitieve licentieovereenkomst voor de Nintendo Switch voorziet niet in het gebruik van de consoles en producten door minderjarigen..

In zekere zin is het een manier om zich te wapenen tegen mogelijk misbruik door een kind of adolescent. Zelfs als de wettelijke voogden de Switch niet aanraken, zij zijn echt de enigen die een gebruikersovereenkomst hebben met Nintendo..

Als gevolg daarvan ging de zaak naar de arbitrage… en we hebben de beslissing. Nintendo wint daarmee een van de belangrijkste rechtszaken nog steeds actief tegen de hybride console.

Minderjarigen kunnen zich niet beroepen op het feit dat zij de consoles van hun ouders hebben gekregen. Naar verluidt kunnen zij geen aanspraak maken op een definitieve licentieovereenkomst met Nintendo.”, luidt de uitspraak.

Met andere woorden, hoewel de Nintendo Switch-consoles aan minderjarigen toebehoorden, heeft Nintendo altijd volgehouden dat Er is geen wettelijke relatie met hen, maar met hun ouders..

Aan de andere kant waren het de minderjarigen die de Nintendo Switch opzetten, maar op verzoek van hun ouders. Met andere woorden, zowel Nintendo als de gerechtelijke autoriteiten begrijpen dat er, figuurlijk gesproken, sprake was van ,,gebruik” door de ouders.

Nintendo heeft de zaak dus gewonnen op een zuiver juridisch punt. Dit zal dienen als een waarschuwing voor andere eisers met duidelijke gelijkenissen, terwijl twee andere class action lawsuits nog steeds actief zijn tegen de Big N.

Heb je last van Joy-Con Drift in je Nintendo Switch? Zo ja, denk je dat Nintendo het zal oplossen voor de opvolger? Er wordt gesproken over een nieuw greepsysteem om dit te verhelpen, maar wij denken dat de gemechaniseerde technologie van de King Kong 2 Pro Controller of Nixy Wizard de beste oplossing is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *