Fable vordert in ontwikkeling zonder veranderingen aan grafische engine, volgens nieuwe aanwijzingen

Fable vordert in ontwikkeling zonder veranderingen aan grafische engine, volgens nieuwe aanwijzingen

Microsoft heeft de afgelopen jaren met veel tamtam een paar exclusieve games aangekondigd die echter vrijwel uit het nieuws verdwenen zijn, omdat de ontwikkeling langer duurde dan verwacht. Fabelde reboot van een van de series RPG De meest iconische Xbox RPG gemaakt door Playground Games is er één van.

Er is geen officieel nieuws over Fable na de aankondiging op de E3 2020, en in plaats daarvan zijn er geruchten dat de ontwikkeling wordt bemoeilijkt door problemen met de grafische engine.

Vandaag hebben we echter een positievere kleine update, en dat is dat volgens een medewerker van Playground Games, opgepikt door Twisted Voxel, de nieuwe Fable nu in een speelbare staat is.

Fable heeft zijn grafische engine ook niet veranderd…

Een producent bij PlayGround Games, Vijay Gillheeft op zijn Linkedin gepost dat hij momenteel werkt aan speelbare builds van het spel om aan aandeelhouders te presenteren, inclusief playthroughs van het spel, wat suggereert dat het spel in zijn geheel, of een groot deel ervan, al speelbaar is.

Het is ook interessant om hints te zien dat ontkracht geruchten over een grafische engine die overstapt op Unreal Enginewat een herstart van de ontwikkeling zou betekenen.

Er is een vacature voor een level designer die aangeeft dat hij zou werken op de eigen engine van de studio, dezelfde die ze gebruiken voor de Forza Horizon games.

Ook sommige werknemers van Turn 10 Studios (makers van Forza Motorsport en de engine daarvan, die ze delen met Playground Games) hebben ook gewerkt aan technologie die specifiek voor Fable is bedoeld.

Playground Games heeft ook hulp gekregen van Eidos Montréal, die een handje zullen helpen bij verschillende Microsoft-games, net als Crystal Dynamics, die werken aan de nieuwe Perfect Dark… twee reboots die allebei niet gedateerd zijn, en waarschijnlijk nog jaren op zich laten wachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *