Metroid Prime Remastered nu beschikbaar op Nintendo Switch, voor een gereduceerde prijs

Metroid Prime Remastered nu beschikbaar op Nintendo Switch, voor een gereduceerde prijs

Metroid Prime Remastered is nu realiteit… in feite kun je het nu spelen! Het was Nintendo’s grote verrassing bij zijn laatste Nintendo Directdie Pikmin 4 opende en Zelda Tears of the Kingdom afsloot. Hier zijn alle mededelingen van de presentatie.

Net als Hi Fi Rush tijdens het Xbox-evenement in januari was Metroid Prime Remastered een “shadow drop”, wat betekent dat het uitkwam zodra de presentatie voorbij was. Je kunt hem nu kopen in de eShop, waar hij ook voor een gereduceerde prijs verkrijgbaar is: 39,99 euro.

Wil je het fysiek? Het zal ook uitkomen, maar je moet nog even wachten, op de 3 maart 2023wanneer de cartridge-versie uitkomt.

Interessant is dat hij in de VS iets eerder uitkomt, op 22 februari (maar het wordt een normale fysieke release, geen My Nintendo Store). Maar we weten niet hoeveel exemplaren er zullen worden uitgebracht, dus voor het geval dat, blijf kijken…

Wat is er nieuw in Metroid Prime Remastered op Switch?

Metroid Prime Remastered is een HD remastering van de eerste Metroid Prime, uit 2002 op de GameCube (en alleen de eerste). Ontwikkeld door Retro Studios, als voorgerecht voor Metroid Prime 4, heeft het geen nieuwe inhoud maar wel veel verbeteringen.

HD graphics en verbeterd geluid, plus breedbeeld zijn de voor de hand liggende verbeteringen. Maar het beste zal de geactualiseerde controles.

Er zijn verschillende besturingsopties, één zoals in de GameCube games, en een andere modus van dubbele stickbesturing, waarmee spelers tegelijkertijd kunnen bewegen en de camera besturen.

Als je niets geeft om de fysieke versie, kun je naar buiten rennen en het spel in digitaal formaat kopen en meteen beginnen met spelen, geniet van een geweldig avontuur in Tallon IV, in eerste persoon, met veel actie maar ook verkenning en avonturen.

Metroid Prime is een van die games die de tand des tijds doorstaan… en deze remaster poetst alle randjes op om een visueel verbluffend, modern avontuur af te leveren dat je overal mee naartoe wilt nemen op je Nintendo Switch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *