Nintendo denkt al na over de volgende generatie: volgens Nikkei is het bedrijf in onderhandeling over de productie van zijn volgende console.

Nintendo denkt al na over de volgende generatie: volgens Nikkei is het bedrijf in onderhandeling over de productie van zijn volgende console.

Nintendo plukt de vruchten van zijn goede werk met Nintendo Switch sinds de console in 2017 werd gelanceerd. De hybride is al de vierde best verkochte videospel hardware in de geschiedenis. en is bijna 120 miljoen eenheden.

Echter, gezien het feit dat binnenkort Nintendo Switch 6 jaar oud zal zijn, vragen veel gamers zich af wanneer het de overstap naar een nieuwe generatie zal maken. Al een paar maanden wordt er gesproken over de Nintendo Switch 2 of Nintendo Switch Pro….

Niets van dit alles is bevestigd en het Japanse bedrijf heeft zich stil gehouden. Een recent artikel van de Nikkei media outlet (via Reddit) heeft echter… belangrijke details om de toekomstplannen van de grote N beter te begrijpen..

Een eerste blik op de toekomst van de Nintendo Switch en zijn opvolger.

Het verslag bespreekt in algemene termen de status van de console en de verkoopvooruitzichten voor 2023 (ongeveer 20 miljoen eenheden meer). Bovendien wordt vermeld dat de opvolger wordt pas verwacht in de tweede helft van 2024.

Over de levenscyclus van de Nintendo Switch wordt gezegd dat de generatie ervan waarschijnlijk langer zal zijn dan die van de NES en de langste in tijd zal zijn binnen het bedrijf. Hier is het fragment waarin de productie van een toekomstige console wordt genoemd:

De levensduur van de Switch zal echter uiteindelijk aflopen. Toen president Shuntaro Furukawa tijdens persconferenties werd gevraagd naar de strategie van de next-gen console, antwoordde hij: “We willen entertainment leveren die anders is dan andere”, maar achter de schermen heeft hij ook beginnen onderhandelingen met leveranciers over een productiesysteem.

Wat weten we tot nu toe over de toekomst? Nou, we hebben al een paar interessante feiten over alles wat de makers van Zelda en zoveel andere mythische sagen.

Hoewel het moeilijk is om te weten hoe de opvolger van de Switch eruit zal zien, is er al sprake van dat deze Nvidia zou kunnen samenwerken met Nintendo om de Tegra 239-chip te integreren in het nieuwe systeem.

Er zijn ook geruchten dat deze machine… Achterwaarts compatibel met Nintendo Switchwat werd bevestigd door Furukawa en ook door Shigeru Miyamoto. Natuurlijk komt de console niet dit jaar.

Maar veel fans kijken al naar de toekomst. Zozeer zelfs dat bijvoorbeeld Zelda Tears of the Kingdom de laatste grote release voor Nintendo Switch zou kunnen zijn, volgens een bekende insider. Wat verwacht jij van deze nieuwe weg die Nintendo inslaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *