Het belang van Hogwarts Legacy in het Harry Potter-universum: context, verbanden en andere details

Het belang van Hogwarts Legacy in het Harry Potter-universum: context, verbanden en andere details

We houden ervan. Harry Potter. Sinds het ontstaan van J.K. Rowlings boekenreeks zijn miljoenen kinderen verliefd geworden op het magische universum ervan, zowel in de mysterieuze klaslokalen van Zweinstein als in de gevaarlijke omgeving.

Jaren later zouden de verfilmingen komen, die een generatie markeerden onder Warner Bros. Miljoenen jongeren groeiden op met elke release van deze films in de bioscopen.

Natuurlijk heeft de Harry Potter saga ook… een belangrijke voorstelling in videospelletjes. Velen herinneren zich Philosopher’s Stone op PS1, de turn-based RPG Prisoner of Azkaban op GBA, of het wereldkampioenschap Zwerkbal.

Met Hogwarts Legacy komt de meest ambitieuze titel van allemaal. Het is nu al het best verkochte Harry Potter-spel aller tijden en het is ook een van de grote spellen van 2023.

Het is nog niet eens uitgebracht op PS4, Xbox One en Nintendo Switch, maar miljoenen tovenaars en heksen (en zelfs muggles) genieten er al van op de PS5, Xbox Series X|S en PC..

Hogwarts Legacy setting en verband met de saga.

Allereerst: Hogwarts Legacy is geen strikt Harry Potter spel. De Warner Bros. titel (ontwikkeld door Avalanche Software) behoort tot de Wizarding World, het uitgebreide universum van de door J.K. Rowling gecreëerde franchise.

Met andere woorden, Hogwarts Legacy speelt zich af in hetzelfde universummaar het herschept niet de gebeurtenissen van de films, noch bevat het de geliefde personages die we in de boeken leerden kennen.

Bovendien speelt Hogwarts Legacy zich 100 jaar voor de geboorte van Harry Potter af, specifiek in de jaren 1890. Je zult de iconische tovenaar en zijn onafscheidelijke vrienden Ron, Hagrid en Hermelien dus niet in het avontuur aantreffen.

In Hogwarts Legacy zijn echter wel veel elementen uit de Potter-saga nagemaakt, zoals het kasteel zelf, de verschillende vakken, huizen, spreuken en plaatsen als de Zaal der Menesters.

Evenzo kunnen we rond Zweinstein het Verboden Bos verkennen, de Bokswilg observeren, over de Zwerkbalvelden lopen (maar niet spelen) of met de Sorteerhoed omgaan.

Er zijn slechts twee personages in het spel die voorkomen in de Harry Potter boeken en films: Nick Bijna Onthoofd en Professor Binns.. Er zijn echter een paar duidelijke knipogen en verwijzingen.

Bijvoorbeeld, in Hogwarts Legacy ontmoeten we personages als. Phineas Nigellus Black, de betovergrootvader van Sirius Black.die ook het schoolhoofd van Zweinstein is. Een ander voorbeeld is de leraar Matilda Weasleyvoorouder van Ron Wemel.

In de hoofdplot (die gaat over de elfenopstand) vinden we ook opmerkelijke verwijzingen, die in de Harry Potter boeken en films worden genoemd, zoals. Urg the Dirty.

Op dit moment is de chronologische plaatsing van Hogwarts Legacy in de franchise onduidelijk, maar in werkelijkheid… zijn er meer knikken en verbanden dan veel mensen beseffen.. Als er ooit een vervolg komt, zullen de verwijzingen naar de Potter-saga misschien nog duidelijker zijn.

Hogwarts Legacy is vanaf 10 februari verkrijgbaar op PS5, Xbox X|S Series en PC. Het is het meest ambitieuze Harry Potter spel ooit gemaakt.en PS4/Xbox One gebruikers kunnen er op 4 april van genieten. Op Nintendo Switch komt het op 25 juli uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *