11 bekende Nintendo-spellen en -series die nog geen nieuwe release op Nintendo Switch hebben gehad – zullen ze dat in 2023 wel doen?

11 bekende Nintendo-spellen en -series die nog geen nieuwe release op Nintendo Switch hebben gehad – zullen ze dat in 2023 wel doen?

Nintendo heeft ontelbare saga’s die door de jaren heen een enorme genegenheid van hun fans hebben verdiend. The Legend of Zelda, Super Mario, Metroid, Super Smash Bros, Pokémon o Fire Emblem zijn succesvol geweest op de vorige consoles van het bedrijf en natuurlijk op Nintendo Switch .

En hoewel bijna alle grote namen van het bedrijf op enig moment in de bijna zes jaar van de hybride console in de schijnwerpers hebben gestaan en hun moment in de schijnwerpers hebben gehad, gaan we het hier hebben over die spellen of franchises die nog geen nieuw spel op Nintendo Switch hebben gehad.

De compilatie van saga’s die het daglicht nog niet hebben gezien op Nintendo’s best verkopende hardware is niet om een vinger in de wonde te steken, noch om zout in de wonde te wrijven… maar om hoop te geven. Zullen we een van deze grote namen zien in 2023? Hoop is het laatste wat verloren gaat, hoewel bijna geen van hen op de lijst van grote verjaardagen in 2023 staat:

F-Zero

De rij- en snelheidssaga was een benchmark voor de eerste consoles van het bedrijf, maar het heeft te lang geduurd (langer dan we willen toegeven) zonder een F-Zero om weer op te vallen. De laatste F-Zero verscheen in 2004 op de Game Boy Advance..

De duivelse snelheid van zijn futuristische races betekende een voor en na op de SNES met zijn beroemde Mode 7. De saga was een pionier en zou nog steeds aanwezig moeten zijn, ook al zijn er zoveel jaren verstreken.

Nintendo Switch lijkt de perfecte console om de terugkeer van deze klassieker te zien en in feite kwam de terugkeer van F-Zero ter sprake tijdens Nintendo’s investeerdersvergadering. Daarom zijn de kansen op een comeback niet langer… nul.

Star Fox

En over Zero gesproken… we herinneren je eraan dat Star Fox Zero in 2016 uitkwam voor de Wii U. Het is bijna 7 jaar geleden sinds de release van deze titel en hoewel barrel rolls thuis altijd leuk zijn, zouden we het leuker vinden als er een nieuw deel van de serie voor Switch werd aangekondigd.

We willen ruimteschepen, ze zijn een klassieker en gezien het succes van Nintendo’s huidige console, een franchise met de cache van Star Fox verdient zijn eigen hoofddeel…. Meer dan een paar mensen vragen erom, en zo niet, dan komt er een port van het laatste spel; zelfs een voormalige ontwikkelaar heeft erom gevraagd.

Kid Ikarus

Als we Metroid, Super Mario en Zelda samenvoegen krijgen we… Kid Icarus. Dat was het idee achter deze saga, die sinds 1986 slechts drie spellen heeft gehad, maar die echt een gevoelige snaar heeft geraakt bij gamers. De Pit van Smash Bros wordt niet zo snel vergeten.

Kid Icarus verdient ook een plek op Nintendo Switch en tot hoop van veel fans heeft Sakurai onlangs het verlangen naar een port van Kid Icarus Uprising (de Nintendo 3DS-release) aangewakkerd. Voor de liefde van Palutena, Nintendo laat het gebeuren!

Gouden Zon

Game Boy Advance had een van de beroemdste RPG’s in de geschiedenis. Golden Sun markeerde een voor en na voor veel gamers. Zozeer zelfs dat ondanks het feit dat het erg moeilijk is om van zijn spellen te genieten (alleen met een GBA of de Wii U Virtual Console), fans weigeren deze door Camelot ontwikkelde saga te zien sterven.

Er zijn niet al te veel releases geweest, maar Golden Sun is een ijkpunt binnen het genre, een iconische naam en als zodanig zou het herinnerd moeten worden met een mooi eerbetoon op Nintendo Switch. Een tijdje geleden heeft Camelot hun website bijgewerkt met kunst uit de serie en dat deed ons dromen, hoewel er sindsdien niets meer van is vernomen.

Diddy Kong Racing

Mario is niet de enige die rijdt, hoewel Diddy Kong het de laatste tijd niet zo goed doet. Sinds het “vervolg” uit 2007 hebben we geen nieuwe aflevering meer gezien van deze spin-off saga, Diddy Kong Racing DS.

Maar hoewel het een zeldzame, zo niet onmogelijke, terugkeer lijkt voor Rare, zou het succes van Mario Kart op Switch Nintendo kunnen verleiden om het gemonetariseerde spel nog een kans te geven. Rare zou terugkeren, zo niet onmogelijk, het succes van Mario Kart op Switch zou Nintendo kunnen verleiden om de monetizer nog een kans te geven. Een add-on misschien? Hopelijk komt de klassieker snel beschikbaar op de N64 Virtual Console.

Pilotwings

De mythische saga heeft geen vlucht genomen sinds Pilotwings Resort, het bijzondere voorstel dat ons weer het luchtruim deed kiezen in de Wuhu Island in Wii Sports Resort. Wil je weer lucht azen met een nieuwe release?

Nintendo lijkt niet veel interesse te hebben getoond om de serie nieuw leven in te blazen, ook al is Pilotwings 64 beschikbaar op Virtual Console voor abonnees op Nintendo Switch Online + Uitbreidingspas.

Punch Out

Ontstressen met een goede sparringsessie kan nooit kwaad. Een van Nintendo’s meest iconische saga’s, Punch Outhielp ons wat adrenaline kwijt te raken met een beetje arcadeboksen; maar sinds de bewegingsbesturing van de Wii hebben we niets meer van de serie gezien.

En toch genereren sommige spellen 30 jaar later nog steeds buzz, want onlangs werd ontdekt dat Super Punch Out 30 een multiplayer modus had op de Super NES. Op Switch zou dit alles veel… haken hebben (vergeef ons).

Rhythm Heaven

We veranderen het dansen in de ring voor ritme op basis van pure minigames. Rhythm Heaven is een van Nintendo’s meest “recente” saga’s en domineerde het DS-Wii tijdperk in stijl, hoewel het geboren werd op GBA met een onuitgebrachte release in ons land (sommige mini-games werden opgenomen in de laatste 3DS release).

Dit brengt ons naar het heden, naar een tijd waar… Nintendo Switch blijft een voorbeeld van die toegankelijkheid en familie spelen. die deze consoles jaren geleden hadden.

Rhythm Heaven raakt de hybride. Hoewel Nintendo verschillende minigames op Switch heeft, te beginnen met de launchtitel 1-2 Switch, willen we ons gevoel voor ritme testen met de waanzinnige uitdagingen van Rhythm Heaven, dat Nintendo niet teruggrijpt op deze oorspronkelijke formule.

Mario & Luigi

Mario heeft zijn eigen spel op Switch… Luigi heeft zijn eigen spel op Switch gehad… maar niet het tweetal samen. De RPG spin-off saga met het blauwe tuinbroeken duo in de hoofdrol ligt al een paar jaar stil.

Niet sinds Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey in 2018 lanceerde op de 3DS hebben we een nieuw spel gezien, maar het is sinds Paper Jam in 2015 dat er geen origineel deel meer is verschenen. Paper Mario is er nog steeds en deze andere tak moet ook terugkeren naar het heden.

Wario Land

De aartsvijand van onze geliefde loodgieter verdient ook meer aandacht op Switch. Sinds 2008 hebben we geen aflevering meer gezien van Wario Landdus het werd tijd. Wario Ware Get It Together werd uitgebracht tot vreugde van enkele fans.

Dus we denken dat het tijd is om de W nog meer aandacht te geven. We herinneren ons nog zijn platformdebuut in het nu verre Wario Land: Super Mario Land 3 en het zou een zegen zijn om de scheten van deze schurk weer te ruiken.

Van port naar origineel spel op Nintendo Switch

We willen niet vertrekken zonder een beetje lijst van kandidaten die een port op Nintendo Switch hebben gehad, maar geen nieuw hoofddeel als zodanig.. Er zijn er zeker een paar die we in een of andere vorm in 2023 zouden kunnen zien.

We hebben bijvoorbeeld Donkey Kong (Donkey Kong Country: Tropical Freeze), Mario Kart (Mario Kart 8 Deluxe), of een nieuwe 2D Super Mario (New Super Mario Bros. U Deluxe)… Kom op Nintendo, verblijd ons met NIEUWE SPELLEN, die duidelijk bestsellers zouden zijn.

Welke wil je het liefst zien? Naar welke saga kijk je het meest uit? Om je angsten te sussen, kun je altijd even kijken naar de beste Nintendo Switch-games van het afgelopen jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *