The Last of Us: alle knipogen en easter eggs uit de HBO-serie die je alleen te zien krijgt als je het spel hebt uitgespeeld.

The Last of Us: alle knipogen en easter eggs uit de HBO-serie die je alleen te zien krijgt als je het spel hebt uitgespeeld.

De lancering van de The Last of Us op HBO Max is een grote hit. De productie van het populaire streamingplatform is de tweede grootste première in een decennium geworden en fans zijn blij met wat ze in de eerste aflevering hebben gezien.

Joel y Ellie hebben nog een lange weg te gaan, maar het begin van deze emotionele reis heeft ons veel… knipogen, verwijzingen, easter eggs en nog veel meer. die fans van het originele spel van Naughty Dog en het vervolg (en de PS5-remake, natuurlijk) in vervoering zal brengen.

Dus, hier komen we om u te verlaten met een lijst van alle knipogen die HBO MaxNeil Druckmann en Craig Mazin zijn geïntroduceerd in The Last of Us om de spelers van dit geliefde werk tevreden te houden… Kijk uit voor de sporen… of niet!

Curtis en Viper 2

En we beginnen met een belangrijke verwijzing naar The Last of Us Part 2. In de serie krijgt Sarah een exemplaar in handen van de film Curtis en Viper 2 van het huis van zijn buren. Dit is een verwijzing naar het vervolg, zoals hierboven vermeld.

We herinneren ons dat aan het begin van het spel, wanneer Ellie op patrouille gaat met Dina, de eerste vermeldt dat ze diezelfde fictieve film ging zien met Joel. In feite, als we naar het gebied kijken, zien we dat het een gevestigde franchise is die meer afleveringen in het speluniversum heeft.

Een ruw ontwaken

Ongetwijfeld, het moment waarop Sarah wordt midden in de nacht alleen thuis wakker. is een van de meest verontrustende momenten van de proloog van het spel, en de serie benadrukt die spanning nog eens door een extra dosis angst toe te voegen.

Zoals gezegd is de scène enigszins anders, maar het is een duidelijke knipoog naar de videogame, waar we een Sarah momenten voor de de eerste emotionele klap die The Last of Us ons gaf.. En dit dient als een directe link naar de volgende referentie.

[GelukkigeVerjaardag!

In het spel kun je, als je wakker wordt met Sarah, gaan roddelen in de puurste stijl van Naughty Dog. Er zijn een paar merkwaardige items en een daarvan is de wenskaart aan Joel voor zijn verjaardag.

Goed, diezelfde kaart zit in de HBO Max serie. Dezelfde dinosaurus staat ook op Sarah’s bureau, alsof ze het nog steeds voor haar vader schrijft. Goed gespeeld Neil!

Laat dat pistool niet vallen, Joel!

De gebeurtenissen beginnen uit de hand te lopen en om zijn kleine meid te redden, neemt Joel zijn toevlucht tot een ouderwetse krachtpatser van aanzienlijke proporties om de geïnfecteerde grootmoeder af te maken. Maar hij breekt een van de heilige regels om te overleven bij een zombie-apocalyps.

Wij verwijzen naar het feit dat je moet nooit een mogelijk wapen weggooien. In dit geval doet Joel dat in shock, wat een knipoog kan zijn naar de duurzaamheid van in-game melee wapens, die na een bepaalde hoeveelheid gebruik breken en niet meer bruikbaar zijn.

Chaos vanaf de achterbank

Hierna, Joel, Sarah en Tommy stappen in het busje en er vindt een scène plaats die ons een decennium terug in de tijd brengt.toen we die proloog op onze PS3 beleefden. De in de serie opgenomen sequentie vertoont veel gelijkenis met die in het spel.

Sarah zit achteraan en de weg die de personages afleggen en de gesprekken die plaatsvinden zijn bijna identiek. Zelfs de brandende boerderij verschijnt. Een eerbetoon in elke zin van het woord.

Als je verdwaald bent in het donker, zoek dan naar het licht…

Het is duidelijk dat de Vuurvliegjes al in de eerste aflevering hun stempel drukken en op wat voor een manier. De groep wordt geleid door Marlene en als je toen je haar in de serie zag dacht dat ze veel bekender klonk dan verwacht, gefeliciteerd, want ze is dezelfde Marlene als in het spel.

We bedoelen dat letterlijk, actrice Merle Dandridge speelt Marlene in The Last of Us Deel 1 en The Last of Us Deel 2 en ook in de serie zelf. Natuurlijk verschijnt het motto van deze organisatie talloze malen op de muren en straten van Boston.

Stealth aan de rand van Boston

En over de stad gesproken… het moment dat Joel, Tess en Ellie uit de stad ontsnappen is een heel interessant moment in de serie.. Het creatieve team is erin geslaagd die scène perfect te vangen in de serie, die een uiterst getrouwe adaptatie is van de videogame.

De bewakingslichten van FEDRA, de ontmoeting met de bewaker of de stealth waarmee de drie personages tussen balken, betonnen buizen en puin lopen, voeren je opnieuw naar de videogame. Nu is het alleen nog afwachten welke easter eggs de serie nog meer zal achterlaten.

Wat vond je van deze eerste aflevering van The Last of Us? Als je uitkijkt naar de volgende, hier zijn de 7 grote verschillen tussen The Last of Us-serie op HBO en de videogame en een subtiele knipoog die je misschien hebt gemist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *