Gloria Estefan schrijft geschiedenis

Gloria Estefan schrijft geschiedenis

Gloria Estefan is gekozen om deel uit te maken van de Songwriters Hall of Fame van de Verenigde Staten, als eerste Spaanse vrouw die deel uitmaakt van de selecte groep. Het oprichtingsgala, nummer 52, vindt plaats op 15 juni in het Marriot Marquis hotel in New York.

De Songwriters Hall of Fame werd opgericht in 1969 en erkent sindsdien het werk van de meest vooraanstaande componisten in de muzikale wereld. Om deel uit te maken van deze erkenning en deze erkenning te krijgen, is het noodzakelijk om aan een reeks vereisten te voldoen, zoals meer dan 20 jaar te hebben voltooid sinds de release van het eerste belangrijke nummer.

Dit is lang niet de enige erkenning die het Amerikaanse land aan de artiest en componist heeft gegeven. In 2017 werd ze geëerd door het Kennedy Center en in 2019 ontving ze de Gerswin Award for Popular Song (die ze deelde met haar man, Emilio Estefan). De singer-songwriter, geboren in Havana in 1957, bedankte op Instagram “mijn ongelooflijke fans die, door naar mijn muziek te luisteren, het voor mij mogelijk hebben gemaakt om deze grote eer te ontvangen”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *