Dubbel vinyl van The Kinks ter ere van hun 60ste verjaardag

Dubbel vinyl van The Kinks ter ere van hun 60ste verjaardag

The Kinks vieren hun 60e verjaardag dit 2023. Daarom komt er op 24 maart een dubbel vinyl onder de titel «De Reis – Deel 1» met een selectie van liedjes, zorgvuldig gekozen door de broers straal En David Davisevenals de drummer Mick Avoryen die zijn geremasterd van de originele banden.

Aan deze dubbelvinyl, die ook op dubbel-cd en digitaal verkrijgbaar zal zijn, moeten we nog een boek met foto’s en aantekeningen van elk van de nummers.

Dit jaar en ook in 2024 zijn tal van wereldwijde activiteiten en evenementen gepland om de verjaardag van de Britse band te vieren. Aan het einde van het jaar, de lancering van «De reis – deel 2«.

The Kinks werd in 1963 opgericht in Noord-Londen en is dat nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke rockbands van de jaren zestig.

Negen van de 24 studioalbums staan ​​in de Top 40 van de Amerikaanse hitlijst. reclamebordhebben wereldwijd meer dan 50 miljoen platen verkocht en onder de vele onderscheidingen die ze tijdens hun lange carrière hebben ontvangen, de Ivor Novello Award voor “Uitstekende service aan Britse muziek” en in 1990 werden ze opgenomen in de Rock-‘n-roll Hall of Fame.

Fotografie The Kinks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *