De opnames van de documentaire Lennon en Ono eindigen

De opnames van de documentaire Lennon en Ono eindigen

Een documentaire dat herbeleef de week begin 1972 waarin John Lennon en Yoko Ono samen presenteerden Mike Douglas-show is klaar met filmen.

De documentaire, geautoriseerd door Yoko Ono en Sean Lennon, is getiteld Revolutie overdag en zal de passage van het paar door de show van de Amerikaanse presentator vertellen. In die tijd was het het populairste programma op tvwekelijks door zo’n 40 miljoen mensen gezien.

108 minuten waarin het verhaal van de vijf uitzendingen van 70 minuten van het programma wordt verteld, waarin Lennon en Ono bespraken controversiële kwesties, inclusief empowerment van vrouwen, aantasting van het milieu en politiegeweld. Het bevatte ook gasten zoals George Carlijn, Ralph Nader En Bobby Sealenaast andere muzikale artiesten zoals Chuck Berry.

Van het bezoek van de Amerikaanse zanger en gitarist er is weinig dank betuigd aan de persoon die besloot de microfoon van Yoko Ono los te koppelen terwijl Lennon, Berry en de rest van de band samen liedjes zongen tijdens de show. Berry’s gezichten zeggen genoeg:

Terugkomend op de documentaire zegt regisseur Erik Nelson dat toen John Lennon en Yoko Ono “de ether kaapten en de knapste koppen en dromen van hun generatie presenteerden aan een zo breed mogelijk publiek in wat toen ‘Centraal-Amerika’ heette, het was zo ver als de tegencultuur zou gaan. Niet alleen muziek, maar een profetisch plan voor de toekomst waarin we nu leven.”

Nelson denkt dat het met de documentaire mogelijk wordt om te leren van die programmering van 51 jaar geleden. “In principe, dit verleden wijst een weg naar onze toekomst“, gezegd.

Het opstellen van
Fotografie Michael Leshnov

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *