Tekenen dat we heel dicht bij het einde van de levenscyclus van de Nintendo Switch zouden kunnen zijn

Tekenen dat we heel dicht bij het einde van de levenscyclus van de Nintendo Switch zouden kunnen zijn

De geschiedenis van de Nintendo Switch wordt gekenmerkt door onophoudelijk succes. Maar, zoals alles in het leven, komt er ooit een einde aan. 2023 zou een cruciaal jaar kunnen zijn om te praten over de Einde levensduur Nintendo Switchook al is er nog steeds geen echte opvolger in zicht.

Nintendo Switch kwam in maart 2017 in de winkels en heeft sindsdien succes na succes aaneengeregen om die meer dan 114 miljoen consoles verkooptZal het de astronomische aantallen van de PS2 of Nintendo DS bereiken? Het lijkt steeds dichterbij te komen

Over anderhalve maand is het zes jaar geleden dat de hybride console werd gelanceerd, wat erop zou kunnen wijzen dat hij op het punt staat een nieuwe fase van zijn levenscyclus in te gaan, nu de Nintendo Switch OLED al meer dan ingeburgerd is bij gamers.

Men mag niet vergeten dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom komt in mei uit.het langverwachte vervolg op Breath of the Wild, en wat sommige experts de “zwanenzang” van Nintendo Switch noemen.

Anders gezegd, het vervolg op Breath of the Wild kan de laatste BIG first party game op Nintendo Switch zijn.. Natuurlijk staan er nog een paar fronten open voor dit jaar, zoals Pikmin 4.

Nintendo Switch wordt op 3 maart zes jaar oudEn dezelfde vraag houdt iedereen bezig: nadert de console het gevreesde einde van de Nintendo Switch, en wat zijn de argumenten daarvoor?

Redenen waarom de Nintendo Switch het einde van zijn cyclus nadert:

Zes jaar is niets… Of toch niet?

Een paar maanden geleden beweerde Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa dat Switch had gebroken met wat we allemaal verstaan als een “standaard levenscyclus” voor alle soorten hardware. Op welke levenscyclus doelt de directeur?

Traditioneel hebben consoles een levenscyclus van ongeveer 6 of 7 jaar. Het gaat natuurlijk om de opvolging door een nieuwe hardware, ook al was de vorige machine nog niet uit productie genomen.

Bijvoorbeeld, PS4 en Xbox One bleven op de top van de golf van 2013 tot 2020.toen de gloednieuwe PS5 en Xbox X|S Series het stokje overnamen van de consoles van Sony en Microsoft (hoewel, in werkelijkheid, het gebrek aan voorraad het iets langer maakte).

Over Nintendo gesproken, we vinden dat Nintendo Switch wordt over anderhalve maand zes jaar oudIs het echt een breuk met de canons?

Als we het voorbeeld nemen van de meest recente baanbrekende console van de laatste Big N, de Wii, vinden we het antwoord: succes is niet echt een garantie voor een langere levensduur..

De Nintendo Wii kwam uit in 2006, slechts vijf jaar na zijn voorganger, de GameCube (die een kleine verkoopflop was). Het werd 7 jaar later, in 2013, stopgezet, hoewel het Mini-model bleef worden geproduceerd tot de komst van de Nintendo Switch.

Met andere woorden. de grens van 7 jaar is nog nooit overschreden voor Nintendo’s desktop hardware…. In het geval van Switch zouden we het hebben over een opvolger tegen 2024 (volgend jaar).

Nieuwe spellen halen het maximale uit de hardware

Dit is een ander punt om op te merken. Nintendo Switch is sinds zijn lancering altijd in de schaduw van PS4 Pro en Xbox One X gebleven, en haalt natuurlijk niet de technische standaarden van PS5 en Xbox X|S Series.

Het hoeft ook nieten dat is een realiteit als de top van een dennenboom. Met de mislukking van de Gamecube besefte Nintendo dat een technisch toonaangevende hardware niets betekende, en besloot het veel dingen te veranderen voor de Wii.

In feite zijn er geruchten die beweren dat Nintendo heeft het Switch Pro project geannuleerd omdat ze niet te veel risico’s wilden nemenzoals het geval was met de Gamecube en de Wii U (die in 2012 werd gelanceerd).

Gedurende deze bijna 6 jaar hebben we genoten van geweldige games op Nintendo Switch die de hardware bijna tot het maximum uitpersten. En als we eerlijk zijn, verwachten we dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom de “uitverkorene” wordt die het grafische plafond van de console raakt.

Twee goede voorbeelden (beide lancerend in 2022) zijn. Xenoblade Chronicles 3 y Bayonetta 3. Zonder twijfel zijn dit de exclusives die de Switch tot op het laatst uit zijn circuits knijpen, vooral bij het spelen in tv-modus op 1080p.

Ze zijn ook niet slecht. de ports van Nier Automata, The Witcher 3 Wild Hunt of DOOM Eternal, die ons destijds alle hik gaven toen we ze op de hybride console zagen.

Naast Tears of the Kingdom is er nog een ander spel dat onze interesse wekt (niet alleen technisch): het gaat om Hogwarts Legacy, waarvan de Switch-versie native zal zijn.

Zal Avalanche Software kunnen toveren met Hogwarts Legacy? We vinden het ongelooflijk dat zo’n titanisch spel op een Switch kan draaien (vooral in handheld-modus), en het zou een coup van het bedrijf kunnen zijn.

Als laatste opmerking, Pikmin 4 wordt nog een Nintendo Switch exclusive deze 2023, en jaren geleden. Shigeru Miyamoto zei dat “een 4K Pikmin geweldig zou zijn”.. Als de rivier stroomt, stromen de Wii Music spelers, zoals het gezegde luidt…

Tears of the Kingdom, het laatste grote spel?

Is Tears of the Kingdom het meest verwachte spel van 2023? Het is best mogelijk, al maken games als Starfield, Hogwarts Legacy of Marvel’s Spider-Man 2 het gamers niet gemakkelijk.

Zelda Breath of the Wild was het vlaggenschipspel van Nintendo Switch bij de lanceringen wordt door velen nog steeds beschouwd als de beste titel in de hybride catalogus. In feite worden elke dag nieuwe geheimen en details blootgelegd die ons nooit eerder zijn opgevallen.

Waarschijnlijk zullen we, net zoals we dit verhaal begonnen met Breath of the Wild in 2017, dit glorieuze hoofdstuk afsluiten met Tears of the Kingdom in 2023. Het is zelfs poëtisch.

In de afgelopen weken hebben verschillende deskundigen van het formaat van Christopher Dring (GamesIndustry) y Andy Robinson (VGC) staan vermeld als Tears of the Kingdom zou de laatste grote first party game zijn voor Nintendo Switch.

Het is misschien een overhaaste uitspraak, maar het is waar dat er een symptoom is dat deze theorie voedt. Merk op dat in 2023 ook Pikmin 4 uitkomt, een belangrijke maar meer ”niche” exclusive.

Lijkt de grote 2022 van de Nintendo Switch je niet buiten proporties? In slechts 12 maanden hebben we kunnen genieten van Pokémon Arceus Legends, Kirby and the Forgotten Land, Splatoon 3, Switch Sports, Mario Strikers, Pokémon Scarlet en Purple, Xenoblade Chronicles 3, Bayonetta 3…

Het is mogelijk dat Nintendo de rest in 2022 gooide en dit nieuwe jaar in de handen liet van Zelda Tears of the Kingdom, een spel dat zo belangrijk is dat het zijn eigen plek nodig had om te schitteren zoals het verdient.

En er is ook niet enorm veel first party releases aangekondigd voor de komende maanden, wat erop zou kunnen wijzen dat veel studio’s al bezig zijn met wat er komen gaat, waaronder de veelgeroemde Mario Kart 9.

Nintendo Switch 2: wat we weten

Shuntaro Furukawa, president van Nintendo, heeft al vaker gezegd dat ze zich richten op de opvolger van de Nintendo Switch. ”Geen enkele hardware is voor eeuwig”, was een van de zinnen van de manager op een beleggersbijeenkomst vorig jaar.

Dus, hoewel er nog geen officiële aankondiging is geweest, bestaat de Nintendo Switch 2 al een tijdje. De vraag is of het deze 2023 wordt aangekondigd of dat we tot volgend jaar moeten wachten.

Nintendo Switch verkoopt nog steeds als warme broodjes, en de aankondiging van een opvolger zou de verkoop van de console kunnen vertragen. Het goede nieuws is dat Switch 2 heeft bijna alle kans om achterwaarts compatibel te zijnvolgens Furukawa en Miyamoto zelf.

Het is echter heel goed mogelijk dat de nieuwe Switch weer het hybride formaat aanneemt. met enkele verbeteringen op het gebied van scherm, batterij en controllers.en interne componenten. Het zou natuurlijk 4K resoluties ondersteunen.

Als je zat te wachten op een Switch Pro, kunnen we praktisch bevestigen dat zo’n model (waar al jaren geruchten over gaan) er nooit zal komen. Nintendo annuleerde het project en besloot te gaan voor Switch OLED als laatste hardware van de console totdat deze plaats maakt voor zijn opvolger.

Wanneer komt Switch 2 uit? Het lijkt onwaarschijnlijk dat het later in 2023 wordt aangekondigd.tenzij we later in het jaar een verrassing krijgen, zoals met Switch in oktober 2016, ter voorbereiding op een lancering in 2024.

Anderzijds is de theorie van een aankondiging in 2024 (in de eerste helft van het jaar) en een lancering tijdens de kerstcampagne of zelfs in 2025 lijkt veel logischer. Maar, zoals we altijd zeggen, er is nog niets officieel.

Het is nog te vroeg om te zeggen dat Nintendo Switch zit in de laatste fase van zijn levenscyclus. De hybride console heeft ongetwijfeld veel te bieden in 2023, en de verkoop ervan groeit met de minuut.

Maar nu de zes jaar voorbij zijn, kunnen we gerust zeggen dat de Nintendo Switch zijn laatste grote jaar tegemoet gaat… vooruitkijkend naar een 2024 waarin zijn opvolger zou kunnen worden aangekondigd (ook al wordt het bijvoorbeeld pas in 2025 gelanceerd).

Heb je een Nintendo Switch? Zo ja, denk je dat Switch 2 nog een paar jaar op zich laat wachten? Wat duidelijk is, is dat het de beste tijd is om een hybride consolegebruiker te zijn, na een glorieuze 2022… en wat ons dit jaar te wachten staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *