5 cult PS4- en PS5-games die je voor minder dan 5 euro kunt krijgen

5 cult PS4- en PS5-games die je voor minder dan 5 euro kunt krijgen

Als u op zoek bent naar nieuwe PS5 of PS4 spellenhoef je niet aan elk een half salaris uit te geven. In de PlayStation Store zijn honderden zeer goede en zeer goedkope games te koop waar bijna niemand het meer over heeft, wat niet betekent dat ze niet de moeite waard zijn.

In feite hebben wij in deze lijst 5 spelletjes die momenteel worden aangeboden voor je PS5 of PS4… voor minder dan 5 euro!

Natuurlijk zijn ze niet de nieuwste op de markt, maar zelfs als ze een paar jaar oud zijn (sommige zijn niet zo oud, hè) zijn ze nog steeds fris, met de extra bonus dat ze in de loop der jaren cultgames zijn geworden: ze bleven in hun tijd een beetje onopgemerkt, maar ze zullen je zeker verrassen (en het zijn allemaal AAA-games).

Sleeping Dogs: definitieve editie voor €4,49

Square Enix bracht in 2012 een verrassend spel uit, ontwikkeld door de ter ziele gegane Canadese studio United Front Games, een ambitieus open-wereld martial arts, rijden, parkour en schietspel, zij het dichter bij GTA dan de Yakuza saga, waarin we een agent spelen die infiltreert in een trio van Hong Kong.

De geremasterde versie voor PS4 laat ons opnieuw genieten van een van de meest aantrekkelijke inzetten van twee generaties geleden: een zeer solide gevechtssysteem met de vrijheid van een open wereld game, waarin de zeer filmische setting opviel.

Titanfall 2 voor 4,39 euro

Respawn reageerde op de kritiek op de eerste Titanfall, die uitkwam zonder campagnemodus, met Titanfall 2, dat de rollen omdraaide en nu een cultspel is dat vooral om zijn verhaalmodus zeer wordt gewaardeerd.

De mecha shooter gameplay bood een dynamiek en mobiliteit die destijds zeer vernieuwend was… en het blijft vandaag verrassen, ook al zijn alle lessen ervan overgenomen in zijn spin-off, de battle royale. Apex Legends.

Maar is Titanfall 2 de moeite waard in 2023? Het antwoord is ja, zeker voor die prijs: ook al krijgt de multiplayer geen nieuwe functies meer, er zijn nog genoeg fans die het in leven houden, maar het is de moeite waard om de campagnemodus te claimen, die kort maar intens is… en de meeste moderne FPS-campagnes met afstand verslaat.

Dragon’s Dogma Dark Arisen voor 4,99 euro

Capcom staat bekend om uiteenlopende spellen als Monster Hunter, Devil May Cry, Resident Evil en Ace Attorney. Maar om een van de Japanse ontwikkelaars te zijn, ontbrak het aan een diep verhalende JRPG-saga om te concurreren met Square Enix.

Dragon’s Dogma was het antwoord in 2012, een RPG die vooral opviel door zijn vechtstijl en bijna hack en slashdie later versies kreeg voor moderne consoles (de Dark Arisen remaster).

Jarenlang was Dragon’s Dogma een cultspel en wij dachten dat het slechts een experiment was. Maar onlangs bevestigden ze een vervolg, Dragon’s Dogma 2. Als je wilt inhalen wat een van de meest geanticipeerde releases van de komende jaren wordt, kost het je slechts 5 euro.

Deus Ex Mankind Divided voor 4,49 euro

De laatste aflevering tot nu toe van Deus Exuitgebracht in 2016, was geen groot verkoopsucces en zette de saga in de ijskast (hoewel is uitgelekt dat een nieuw spel bij Eidos in een vroeg stadium van ontwikkeling is).

Als direct vervolg op Human Revolution speelt Deus Ex Mankind Divided als een first-person shooter, met evenveel actie en eindbazen als stealth. Maar het is eigenlijk een zeer diepe RPG en veel cybernetische augmentaties en hacks.

Ja, zoals Cyberpunk 2077, maar Deus Ex is meer lineair en in sommige opzichten ook fast-paced, met gameplay die hier tot het uiterste is gepolijst en een boeiend verhaal.

Dief voor slechts 2,99 euro

Eidos-Montréalde makers van Deus Ex, zijn ook verantwoordelijk voor de saga Diefdie dateert uit 1998. De laatste daarvan, het vierde deel, stamt uit 2014 en dient als een reboot, maar is ook een van de spellen die de PS4- en Xbox One-generatie op gang hebben gebracht.

Net als bij Deus Ex ligt de nadruk op stealth, maar deze keer is de setting een duistere fantasy in periode. Victoriaansemet veel gothic en steampunk esthetische verwijzingen. Om die reden, en vanwege zijn gameplay in stealth-based first-person (met een voorkeur voor het sluipend uitschakelen van vijanden in plaats van in actie te komen) doet misschien denken aan de Dishonored-serie.

Maar Thief heeft zijn eigen persoonlijkheid en onderscheidende elementen, zoals zijn bovennatuurlijke krachten… en het beste is dat het maar €2,99 kost in de PS Store (gebruikelijke prijs €19,99) – als je van stealth games houdt, probeer het dan eens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *