The Last of Us aflevering 3: alle verschillen en veranderingen tussen de serie en het spel

The Last of Us aflevering 3: alle verschillen en veranderingen tussen de serie en het spel

Tot zover, The Last of Us was een echt getrouwe serie naar het originele materiaal gezien in het spel door Naughty Dog. HBO Max heeft het plot van de in 2013 uitgebrachte titel grotendeels gerespecteerd, hoewel er redelijk wat verschillen zijn.

De derde aflevering van The Last of Us wijkt echter sterk af van het videospel, de remaster ervan en de PS5- en pc-remake. Het verhaal van Bill en de passage door Lincoln van Ellie y Joel wordt op een heel andere manier geportretteerd.

Als het gaat om het beoordelen van de belangrijkste verschillen van deze aflevering 3 moet gezegd worden dat alles anders is, maar hier zijn de hoogtepunten van dit nieuwe plot dat al een paar fans enthousiast heeft gemaakt.

De sfeer van Lincoln

Het decorontwerp van de serie is een duidelijk verschil met het Lincoln-hoofdstuk in The Last of Us van Naughty Dog. Velen zullen zich het groezelige uiterlijk van de stad in het spel herinneren en de oranje schemering die dit gedeelte omgeeft.

Lincoln wordt ons in het spel op een iets andere manier voorgesteld. met een meer persoonlijke en intieme uitstraling die deze locatie op een andere manier onderscheidt van wat we eerder hebben gezien in de quarantainezone en het Capitool in Boston.

Frank leeft

De grote verandering in deze derde aflevering is duidelijk: Frank leeft. In het spel ontdekten we dat Bill’s partner was overleden, in feite vonden we zijn overblijfselen eerder dan verwacht. In het spel vonden we Frank’s lichaam met Bill en Bill vertelde ons “nauwelijks” iets over hem.

Hier is het verhaal veel uitgebreider en intiemer en wordt ernaar gestreefd de relatie tussen Bill en Frank diepgaand weer te geven. De serie geeft een belangrijke rol aan Frank terwijl hij Bill op dezelfde manier presenteert als in het spel.

Volgens de trend van de vorige afleveringen opent dit hoofdstuk met het begin van de relatie tussen de twee mannen, iets wat we in de oorspronkelijke titel nooit zagen en wat een heel ander hoofdstuk oplevert dan velen dachten. Wat vond je van hun verhaal?

Mortal Kombat zit in TLOU

Hier zouden we ons op het terrein van de easter eggs kunnen begeven, maar de waarheid is dat The Last of Us besloten heeft om in deze aflevering een belangrijke nuance van Ellie te presenteren, in tegenstelling tot wat er in het spel gebeurde. We hebben het over haar relatie met de speelhal.

In de serie stuit Ellie op een oude Mortal Kombat 2 arcade machine uit 1993. We zien zelfs een verwijzing naar Mileena, een van de legendarische vechters wiens eerste verschijning in de serie in dit tweede deel was. Ed Boon zal trots zijn!

Mortal Kombat 2 vervangt The Turninghet fictieve spel dat Ellie “speelt” met Riley in de Left Behind DLC. In de serie zegt Ellie dat ze vroeger met een vriendin speelde. Het is dan ook te verwachten dat de herinnering van Riley in de serie (zij wordt gespeeld door Storm Reid) geen melding maakt van arcades.

Het lot van Frank en Bill

Zoals wij reeds hebben opgemerkt, Frank is dood in het spel en er is nooit meer iets van Bill vernomen nadat hij Lincoln met de truck heeft verlaten. Joel en Ellie nemen afscheid van hem, maar we weten nooit zijn lot na dat afscheid: “rot op uit mijn stad”.

In de reeks van HBO MaxBill en Frank krijgen een tragisch maar romantisch einde. De terminale ziekte van Frank zorgt ervoor dat het echtpaar een einde aan hun leven maakt na een uniek en diep ontroerend afscheid.

Tess flashback en niet eerder vertoonde scène.

We hadden zeker niet verwacht Tess weer te zien na haar opoffering aan het einde van aflevering 2 van de serie, maar het was zeker een genot om deze te zien. flashback in 2010 waar we zien Tess en Joel lunchen met Bill en Frank..

Ook wordt duidelijk gemaakt dat Tess en Frank in deze periode nauw radiocontact hebben gehad, hoewel dit in het spel nooit aan de orde komt. De scène dient ook als eerbetoon aan het personage gespeeld door de onlangs overleden Annie Wersching. D.E.P.

Wat vond je van de aflevering, en zullen we in de toekomst meer van deze veranderingen zien? Als je nog steeds hongerig bent naar meer, laten we je achter met alle knipogen, easter eggs en verwijzingen van de HBO-serie naar het spel en TLoU Part II.

Wat de veranderingen betreft, heeft Neil Druckmann het antwoord op wat velen zich afvragen: waarom is The Last of Us-serie anders dan het videospel? De meningen van de fans lopen uiteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *