Dead Space domineert en Forspoken is 4e, maar de fysieke verkoop uit het VK laat te wensen over.

Dead Space domineert en Forspoken is 4e, maar de fysieke verkoop uit het VK laat te wensen over.

Wat een week van releases in PS4PS5, PS5, Xbox, Switch, PC en Steam Deck, gezien hoeveel er gespeeld wordt op PS Plus of Game Pass en de releases van Forspoken, Dead Space Remake, Goldeneye en Hi-Fi Rush.

Voorlopig hebben we echter alleen fysieke verkoopgegevens uit het VK voor de eerste, omdat de laatste twee alleen beschikbaar zijn bij digitaal voor Game Pass/Steam en (voornamelijk) verankerd aan abonnementsdiensten.

Daarom kunnen deze fysieke verkoopgrafieken ons slechts een deel van het verhaal vertellen, aangezien de digitale gegevens later deze week binnenkomen en geen abonnementen omvatten.

Volgens de gegevens die we hebben van GamesIndustry.biz, Dead Space Remake door EA Motive is gemakkelijk de best verkochte fysieke spel van de week uit de UK.

Hoewel het minder dan half zoveel is verkocht als The Callisto Protocol bij de lancering en tijdens de eerste week in december, hebben beide spellen de geest achter zich die beide universums tot leven heeft helpen brengen.

De media vertellen ons echter enkele belangrijke verschillen, zoals dat de TCP een lagere startprijs heeft dan de DS (47 pond tegenover 63 pond) en dat de TCP tijdens de kerstmarkt wordt uitgebracht.

Je hoeft niet erg op de hoogte te zijn van de verkoopmarkt in het algemeen om te weten dat fysieke games het doorgaans beter doen dan DS. verkoop in de kersttijdTPC bereikte meer platforms ook op PS4 en Xbox One.

Deze vergelijkingen zullen duidelijker worden zodra de digitale verkoopgegevens uit het VKwant dan kunnen beide in gelijke vergelijkingen zijn.

Vooral omdat EA een reeks opvallende digitale aanbiedingen rond Dead Space lanceerde, waaronder Dead Space 2 gratis voor PC pre-orders via Steam.

Naast de Dead Space 2’s fysieke release lijkt beperkt te zijnmet beperkte voorraad in Britse winkels.

80% van Dead Space verkopen waren op PS5, met de overige 20% op Xbox. Dit zou kunnen veranderen zodra de digitale verkoop beschikbaar komt, aangezien Xbox-gamers meer geneigd zijn tot dit formaat.

De rest van de fysieke verkoop van het Verenigd Koninkrijk liegt er niet om.

De andere nieuwe release was die van Forspoken, de nieuwe Square Enix IP exclusief voor PS5 consoles. heeft een relatief langzame start gehad en krijgt #4.

Fire Emblem Engage was de nieuwe Nintendo Switch exclusive die vorige week tot 1e werd gekroond, staat deze op de 7e plaats na een verkoopdaling van 76%.

En als we The Last of Us nog steeds in de gaten houden vanwege de première van de serie op HBO Max zul je blij zijn om te weten dat het spel nog steeds vrij goed verkoopt, de populariteit heeft het spel weer terug in de hitlijsten gebracht.

Het PS5-spel dat nu bekend staat als The Last of Us Part 1 is 5 plaatsen gestegen ten opzichte van de vorige week en staat nu 15e na een verkoopstijging van 32%. The Last of Us Remastered op de PS4 is 31e geworden na een nieuwe verkoopstijging van 27%.

Vorige week Huidige week Spel
Nieuw 1 Dead Space
2 2 FIFA 23
3 3 God of War Ragnarok
Nieuw 4 Forspoken
4 5 Mario Kart 8 Deluxe
5 6 Call of duty Modern Warfare 2
1 7 Fire Emblem Engage
7 8 Nintendo Switch Sport
6 9 Pokémon Purple
8 10 Minecraft (Switch)

Een van de nieuwe releases van deze week was The Witcher 3, die momenteel op de 27e plaats staat met verkoopcijfers die er behoorlijk uitzien.

Dit waren de verkopen voor de week eindigend op 28 januari 2023 in het Verenigd Koninkrijk in termen van fysieke formaat spellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *