Bijgeloof van een kampioen. Wat de beste turnster van Roemenië nooit doet op de wedstrijddag!

Bijgeloof van een kampioen. Wat de beste turnster van Roemenië nooit doet op de wedstrijddag!

Atlete Ana Maria Bărbosu praat voor de wedstrijd met niemand, en na de wedstrijd zijn de eerste mensen die ze belt haar ouders. Bij bijgeloof regelt de atlete haar kostuum de dag voor de wedstrijd.

Ana Maria Bărbosu, de beste turnster van Roemenië in 2022, heeft bijgeloof dat ze volgt voor elke wedstrijd waaraan ze deelneemt.

Ana doet al aan turnen sinds haar zesde, en 2022 was haar eerste laatste jaar.

Wat de beste turnster van Roemenië nooit doet op de wedstrijddag

“Ten eerste, al die dag als ik de wedstrijd rond het middaguur had, is de enige keer dat ik aan de telefoon kom om de wekker uit te zetten en dat is het. Ik bereid mijn uitrusting de dag voordien voor, zodat ik weet dat ze er is, met het kostuum, de parfum, de haarlak, het wedstrijdpak”, zei Ana Maria Bărbosu, lid van het Roemeense seniorenteam voor artistieke gymnastiek.

Voor de grote wedstrijden praat Ana met niemand: “Ik ben graag alleen, om me te concentreren, om mijn gedachten te verzamelen.”

Ik kan veel beter, ik heb alle tijd van de wereld voor me, ik hoop gezond te zijn en steeds complexere oefeningen te doen – Ana Maria Bărbosu

De 16-jarige wil zich dit jaar samen met haar teamgenoten met het nationale vrouwengymnastiekteam kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Bij de laatste twee Olympische Spelen, Rio 2016 en Tokio 2020, heeft Roemenië zich niet gekwalificeerd. Tussen nu en Parijs moeten de atleten twee grote wedstrijden afvinken, de Europese kampioenschappen in Antalya in april en de wereldkampioenschappen in België in oktober. “Dit jaar hebben we veel wedstrijden voor de boeg. In het voorjaar hebben we de Europeanen, dan vechten we om ons te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen, en daarna voor de Olympische Spelen. Het zou geweldig zijn om over een jaar in Parijs te zijn. Als sportvrouwen hebben we sinds we klein waren de droom gehad om de Olympische Spelen te bereiken, het zou een droom zijn die uitkomt,” voegde Ana Maria eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *