Nieuwe klap voor piraterij: de Alliance for Creativity and Entertainment sluit twee bekende websites in Spanje

Nieuwe klap voor piraterij: de Alliance for Creativity and Entertainment sluit twee bekende websites in Spanje

De piraterij blijft een van de grootste problemen van het digitale tijdperk voor makers en kunstenaars. De diefstal en commercialisering van legitiem materiaal treft een aantal disciplines zoals muziek, film, en ja, ook de wereld van videospelletjes.

Hoewel de gevolgen van piraterij steeds meer worden bestreden, zorgt het nog steeds voor veel kopzorgen. Als gevolg daarvan zijn overal ter wereld een aantal verenigingen en allianties die zich inzetten om een einde te maken aan piraterij. of op zijn minst ertegen opkomen.

Een van deze groepen in de Alliantie voor creativiteit en amusement De Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), ’s werelds toonaangevende anti-piraterijvakbond, is kondigde vandaag de sluiting aan van twee zeer populaire sites in Spanje.

Nieuwe klap voor piraterij in Spanje

HD-Spanje en Pixelados zullen het daglicht niet meer zien dankzij de actie van deze groep. Deze twee websites hadden een uitgebreide catalogus van films, series en tv-programma’s die tot 300.000 hits per maand genereerde. met het meeste webverkeer uit Spanje.

Dankzij de snelle uitbreiding van het wereldwijde netwerk van ACE en het resolute optreden tegen illegale piraterij is de legale markt voor creatieve inhoud nog nooit zo goed beschermd geweest, aldus Jan van Voorn.Executive Vice President en hoofd van Global Content Protection bij de Motion Picture Association en directeur van ACE.

Op weg naar 2023 is onze coalitie beter uitgerust dan ooit om de piraten die de creatieve economie bedreigen te vervolgen en uit te schakelen, zei hij in een persbericht.

ACE is een vereniging die al geruime tijd strijdt tegen illegale streamingdiensten en niet-geautoriseerde inhoudsbronnen, onder leiding van grote bedrijven als Amazon, Apple TV+, Netflix en productiebedrijven als Sony Pictures Entertainment, Paramount, Walt Disney Studios Motion Pictures en Warner Bros..

Beetje bij beetje blijven we deze plaag bestrijden die, zoals we zeggen, alle soorten media en kunsten treft. Van tijd tot tijd krijgen we goed nieuws zoals dit of zoals het nieuws dat we minder dan een jaar geleden hoorden en dat ten goede kwam aan de videospelindustrie.

Sevitronic, een bedrijf dat geheugenkaarten met illegaal gekopieerde spellen en apparaten om verschillende consoles te hacken verkocht, is door de provinciale rechtbank van Sevilla veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf en 8.812 euro schadevergoeding. De strijd tegen piraterij gaat door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *