Steaua won de “ETERNAL DERBY” met Dinamo!

Steaua won de “ETERNAL DERBY” met Dinamo!

In een volle zaal en een opzwepende sfeer versloeg Steaua Dinamo met 3-2, waarna de spelers minutenlang zongen met de fans. Het is lang geleden dat het Roemeense volleybal zo’n verhitte derby heeft gehad! In de zaal “Mihai Viteazul” troffen Steaua en Dinamo elkaar met de koppositie “op tafel”, en de fans van Stele zorgden voor een voetbalsfeer.

Steaua won met 3-2 na een wedstrijd die bijna 3 uur duurde, bleef op de eerste plaats in het klassement, en aan het eind zongen ze minutenlang met de supporters. Zo’n sfeer is sinds de revolutie niet meer gezien bij een volleybalwedstrijd!

Voor de Serviër Ivan Kostic, de pick-up man van de Spartanen, was de sfeer zondagavond vergelijkbaar met die van de grote basketbalwedstrijden in zijn thuisland.

Steaua won de “ETERNAL DERBY” met Dinamo!

“Er is geen sfeer als deze in het volleybal in Servië. Alleen in basketbal. Het is luidruchtiger, maar er zijn grotere zalen. Voor deze zaal was het perfect zo. Het was erg leuk, van het begin tot het einde. De fans stonden aan onze kant, zelfs als we verloren. Ik ben blij dat we voor hen gewonnen hebben,” zei Ivan Kostic, coördinator van Steaua.

Ciprian Matei was met 20 punten de beste scorer voor Steaua in de overwinning op Dinamo. Hij zegt dat de fans hem pushten om het beste van zichzelf te geven: “Als je ze bij je hebt, is het alsof ze je een boost geven en je je best laten doen als je het niet meer kunt. Ik kan zeggen dat ze vandaag mijn 7e speler waren.”

De spelers hadden geen bonussen in deze derby

Werden in het voetbal derby’s tussen Steaua en Dinamo op serieuze premies gespeeld, in het volleybal bestaat zoiets niet, alleen trots. “Nee, helaas hebben we geen bonussen. We proberen ons werk te doen en ons doel te bereiken, en aan het eind krijgen we misschien een bonus”, aldus Ciprian Matei.

Hebben we in Roemenië de historische rivaliteit tussen Steaua en Dinamo, in Servië is er de rivaliteit tussen Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado. Ook al is hij geen ultras, Ivan Kostic zegt dat zijn hart uitgaat naar Partizan: “Ik heb vele jaren voor Partizan gespeeld. Nu geniet ik gewoon van de wedstrijden in Servië”.

Zowel hij als zijn teamgenoten wensen dat ze voortaan altijd de tribune bij zich hebben bij belangrijke thuiswedstrijden: “We willen dat ze zo mogelijk bij elke wedstrijd die we thuis spelen aanwezig zijn, want dat helpt ons enorm.”

We zijn blij dat ze vandaag bij ons zijn. Ik wil ze bedanken en we zien ze graag terug. Het is een plezier om in zo’n sfeer te spelen, zowel voor ons, de thuisploeg, als voor de tegenstanders – Ciprian Matei, Steaua volleyballer

Ook al staat zijn team aan de leiding, volgens Ciprian Matei is er nog veel werk aan de winkel voor de titel: “We zijn verre van favoriet voor de titel. We hebben nog veel werk te doen tot het einde van het seizoen. In feite beginnen nu pas de belangrijke, zware wedstrijden en de fase die er het meest toe doet.”

Adin Cojocaru: “Volleybal begint te herleven”

De voorzitter van de Roemeense volleybalbond, Adin Cojocaru, gaf toe dat hij nog nooit zo’n sfeer had gezien bij een volleybalwedstrijd.

“Ik was getuige van een derby en ik ben blij dat de kwaliteit van het spel ook uitstekend was. Ik heb nog nooit zo’n sfeer gezien bij een volleybalwedstrijd in Roemenië, en ik feliciteer de organisatoren, de club Steaua. We deden hetzelfde na de wedstrijd Dinamo – Arcada, toen Dinamo ook de tribune bij zich had en mensen naar het volleybal wist te brengen. Het is een geweldige zaak en volleybal lijkt herboren. Het is gewild, mensen komen naar de wedstrijd kijken. We hopen dat we op de goede weg zijn,” zei Adin Cojocaru, voorzitter van de Roemeense volleybalbond.

Deze editie van het volleybalkampioenschap voor mannen is een van de sterkste van de afgelopen jaren, met verschillende teams die kans maken op de titel. Bovendien wordt het reguliere seizoen vanaf deze editie gevolgd door eliminatiewedstrijden in een play-offsysteem, waardoor de spectaculariteit nog groter wordt. “Ik ben blij dat de waarde van het kampioenschap is toegenomen. Samen met mijn collega’s in de federatie hebben we nagedacht over de invoering van het play-off systeem om de kwaliteit van de wedstrijden te verhogen. Er zouden niet langer alleen die punten moeten zijn die je op de een of andere manier een zekerheid gaven als je ze wist te verzamelen. In de play-offs telt elke wedstrijd. En dan is de kwaliteit van het spel en de wil, evenals de training van de atleten van een hoog niveau”, kondigde Adin Cojocaru aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *