CAS besluit over Farul Constanta’s recht om in Europese cups te spelen!

CAS besluit over Farul Constanta’s recht om in Europese cups te spelen!

De sportrechtbank van Lausanne heeft uitspraak gedaan in de zaak betreffende de licentie van Farul Constanta om deel te nemen aan de Europacups.

De club kreeg de licentie vorig jaar niet na de fusie tussen Farul en Viitorul, en de ploeg van Gică Hagi ging in beroep.

Nu zegt het CAS (Lausanne Sports Tribunal) dat Farul het recht heeft om in de Europese bekers te spelen.

CAS besluit over Farul Constanta’s recht om in Europese cups te spelen

De UEFA was aanvankelijk van mening dat de fusie tussen Viitorul en Farul had geleid tot een nieuwe club, die de eerste drie jaar niet aan Europa mocht deelnemen.

“Na analyse van de argumenten van de club en de FRF heeft het CAS deze gegrond verklaard en de nietigverklaring van het besluit van de CFCB bevolen. De UEFA zal de licentie van Farului Constanța voor deelname aan Europese competities opnieuw onderzoeken, rekening houdend met de bepalingen van het CAS-besluit”, aldus de FRF.

“Zoals we enkele maanden geleden officieel hebben aangekondigd, heeft onze club de juridische procedure betreffende het recht op deelname aan Europese competities voortgezet. Gisteren hebben we met voldoening de beslissing van het sportgerechtshof van Lausanne (CAS) ontvangen, waarin wordt bevestigd dat Farul Constanta het recht heeft om de UEFA-licentie aan te vragen voor deelname aan Europese competities dit jaar”, liet Farul ook weten.

De ploeg van Gică Hagi staat eerste in de Superliga, na het verslaan van Universitatea Craiova.

Wat Hagi zei over de zaak “Farul in Europa”: “Ik denk dat jullie Roemenen ook optimistisch zijn dat het zal worden opgelost. Sommigen waarschijnlijk wel, anderen misschien niet. Het is Roemenië, nietwaar? We zijn een Roemeens team, toch? Ok. En we deden de dingen op de juiste manier. We vertrouwen erop dat het goed komt. Het is heel goed gedaan. Het nam een merk, een naam, en dat is het, anders zijn we dezelfde club die we waren. Alleen de naam is veranderd, we communiceren nu met Farul, maar de CIF en alles bij de club is hetzelfde gebleven, dus er is niets veranderd. We zijn op een andere weg, vanaf nu zijn we Farul. We zijn samen en voor ons, de mensen van Constanta, hebben we een project, Farul, en we willen er een geweldig team van maken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *