Apex Legends maakt de weg vrij voor nieuwe spelers in een seizoen 16 vol veranderingen

Apex Legends maakt de weg vrij voor nieuwe spelers in een seizoen 16 vol veranderingen

Apex Legends kwam vorige week in het nieuws, maar niet om de beste redenen. Enerzijds bevestigde EA de sluiting van Apex Legends Mobile, hun mobiele battle royale die niet zo goed werkte als ze hadden gehoopt (parallel hebben ze ook Battlefield Mobile geannuleerd).

Aan de andere kant berichtte Jeff Grubb over een single player spel in het Apex Legends-universum dat werd geannuleerd nog voor het was aangekondigd (en eigenlijk een Titanfall 3).

Ondanks alles, Apex Legends blijft een van de meest succesvolle franchises van Electronic Arts (staat regelmatig in de top vijf van meest gespeelde games op Steam).

En volgende week komt er een nieuw seizoendie een lichte “soft-reboot” van de spel met elementen om nieuwe spelers aan te trekken.

Wanneer begint Apex Legends seizoen 16?

De seizoen 16 van Apex Legends is aangekondigd voor 14 februari.

De nieuwe update voor het spelen van Apex Legends Season 16 op PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en PC komt vanaf deze datum uit.

Wat is er nieuw in Apex Legends Seizoen 16?

Het nieuwe seizoen zal enkele cruciale veranderingen in het spel hebben, misschien wel de belangrijkste van allemaal, want het wordt zal het klassensysteem hervormen. Een systeem dat volgens hoofdontwerper Devan McGuire begon te vervagen met elke nieuwe Legend die werd geïntroduceerd (via VGC).

Nu zijn de legendes verdeeld in vijf klassen: Assault, Skirmisher, Scout, Controller en Support. (Assault, Skirmisher, Recon, Controller en Support), met meer gedifferentieerde rollen en perks die hun strategie en rol in de strijd duidelijker zullen bepalen.

Om die reden, om alle spelers te laten wennen aan de nieuwe meta, er zullen geen nieuwe personages zijn dit seizoen (hoewel er een nieuw wapen zal zijn, Nemesis).

Met deze veranderingen is het seizoen erop gericht oude Apex Legends spelers terug te brengen om dit nieuwe systeem uit te proberen, maar vooral om nieuwe spelers aantrekken.

Daartoe zal het volgende worden ingevoerd een nieuwe matchmaking ontworpen om nieuwe spelers te helpen wennen aan de mechanica, bewegingen en wapens, waarbij er ook bots zullen zijn om de weg te effenen voor nieuwe spelers, want zonder hulp op snelheid komen in zo’n complex spel als dit kan overweldigend zijn.

Tot slot wijzen wij op de toevoeging van Team Deathmatch in seizoen 16 van Apex Legendseen nieuw speltype 6 tegen 6 voor een beperkte tijd, dat drie weken beschikbaar zal zijn voordat het permanent naar de “Mixtape”-speellijst verhuist, waar het beschikbaar zal zijn naast Control, Gun Run en andere soortgelijke speltypen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *