EXCLUSIEF | Schok in de sportwereld: Dinamo coach gisteravond gearresteerd voor aanranding

EXCLUSIEF | Schok in de sportwereld: Dinamo coach gisteravond gearresteerd voor aanranding

Een schok in de Roemeense sportwereld. Een bekende coach van CSS Dinamo is gearresteerd na een uitspraak van een rechtbank in Boekarest. De verdenkingen zijn ernstig: aanranding, zeggen gerechtelijke bronnen tegen SpuiQ.

UPDATE | “Er werden herhaaldelijk seksuele handelingen verricht door de verdachte”, beschuldigt het Openbaar Ministerie

“Op 08.02.2023, in een zaak ingediend in januari 2023, hebben de openbare aanklagers van het parket van de rechtbank van Boekarest de inleiding van een strafprocedure bevolen tegen een verdachte voor het plegen van een misdrijf van seksuele aanranding gepleegd tegen een minderjarige, het bewijsmateriaal tot nu toe in de zaak schetst de volgende feitelijke situatie:

Op 9 november 2021 heeft de verdachte, atletiekleraar bij een sportclub in Boekarest, bij het slachtoffer, een van zijn leerlingen die ten tijde van het strafbare feit 15 jaar oud was, andere handelingen van seksuele aard verricht dan die welke als verkrachting kunnen worden beschouwd.

De handelingen van seksuele aard werden herhaaldelijk door de verdachte verricht en door het minderjarige slachtoffer niet in staat te stellen zich te verdedigen of haar wil te uiten, terwijl zij zich bevonden in een studio in Boekarest, waar de twee waren aangekomen onder het door de verdachte aangevoerde voorwendsel om een spierversterkende massage uit te voeren, in de context van een gezagsverhouding die voortvloeide uit de relatie leraar-leerling en een fysieke onevenredigheid tussen hen.

Op 08.02.2023 werd de beklaagde voor de rechtbank van sector 2 Boekarest gedaagd met een voorstel tot het nemen van de maatregel van preventieve arrestatie; het voorstel werd dezelfde dag aanvaard en de preventieve arrestatie van de beklaagde werd bevolen voor een periode van 30 dagen.

Het onderzoek wordt voortgezet door het Openbaar Ministerie van de rechtbank van Boekarest en de Dienst moordzaken – Bureau seksuele geweldpleging van de algemene politiedirectie van Boekarest.

Wij wijzen erop dat de inleiding van de strafprocedure een fase van het strafproces is die wordt geregeld door het Wetboek van Strafvordering, dat tot doel heeft het procedurele kader te scheppen voor de bewijsvoering, een activiteit die in geen geval het beginsel van het vermoeden van onschuld mag ondermijnen”, aldus de vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie.

Origineel nieuws

Rechters in de hoofdstad gelastten zijn voorarrest voor 30 dagen na raadpleging van het onderzoeksrapport.

De aanklacht van de aanklagers is ernstig: de coach van de Dinamo School Sport Club (CSS) wordt verdacht van aanranding.

Volgens gerechtelijke bronnen wordt Constantin-Cristinel Iacoban beschuldigd van het seksueel misbruiken van een 15-jarige sportster die hij in november 2021 begeleidde. Twee andere sportvrouwen hebben naar verluidt ook klachten tegen de coach ingediend.

Wie is de CSS Dinamo coach die gearresteerd is voor aanranding?

Rechters hebben besloten Constantin-Cristinel Iacoban, atletiekcoach bij CSS Dinamo, te arresteren.

In 2013 ontving hij de onderscheiding “Mentor voor uitmuntendheid in sport en onderwijs” van de Nationale Sport- en Jeugdbond.

“Sinds ik klein was deed ik aan sport en ik vond het leuk om door te gaan en na mijn middelbare school verder te gaan met de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Sport, ik ben erg gepassioneerd, ik vind het erg leuk om met hen te werken. Er is een fantastische wedijver en wedijver tussen hen. Ze komen voor het plezier, dat is onze mentaliteit dat deze kinderen komen om te spelen, niet om aan wedstrijdsport te doen, omdat ze te jong zijn, en als ze ouder worden, 15-16 jaar, dan komt de vraag naar wedstrijdsport op. Kinderen zijn oprechter, eerlijker en ze belonen je liefde en zorg veel meer dan een volwassene”, zei Constantin Iacoban 10 jaar geleden.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=H5fdmdNIehI(/embed)

Hoeveel is aanranding strafbaar

“Een andere dan de in artikel 218 bedoelde seksuele handeling met een persoon, gepleegd onder dwang, door hem niet in staat te stellen zich te verdedigen of zijn wil te uiten of door misbruik te maken van deze toestand, wordt gestraft met een gevangenisstraf van 2 tot 7 jaar en een verbod op de uitoefening van bepaalde rechten”, aldus het Wetboek van Strafrecht.

Wij raden ook aan om te lezen:

EXCLUSIEF. De broers Andrew en Tristan Tate blijven in hechtenis. Het Hof van Beroep van Boekarest heeft hun betwisting van hun voorlopige hechtenis verworpen. Advocaat: “Ik ben erg teleurgesteld. De maatregel lijkt buitensporig”

EXCLUSIEF | Hoe de scalpel zwaaiende scooterist uitlegde waarom hij Margherita van Clejani en de 17-jarige verwondde. Aanklagers eisen arrestatie van man

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *