George Cosac heeft de verkiezingen voor het hoofd van de Roemeense Tennis Federatie gewonnen! De andere kandidaten trokken zich terug

George Cosac heeft de verkiezingen voor het hoofd van de Roemeense Tennis Federatie gewonnen! De andere kandidaten trokken zich terug

George Cosac heeft de verkiezing voor het voorzitterschap van de Roemeense Tennis Federatie gewonnen. De andere vier kandidaten, Răzvan Itu, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov en Mihai Rusu trokken zich terug.

Cosac, een voormalig tennisser, kreeg 142 stemmen, twee andere waren ongeldig. Bij het begin van de algemene vergadering waren 157 van de in totaal 421 bij de FRT aangesloten leden aanwezig, maar tegen de tijd dat de stemming werd gehouden hadden 13 voorzitters de zaal verlaten.

Volgens de statuten van de Roemeense tennisbond duurt het mandaat van de nieuwe voorzitter, George Cosac, vier jaar.

George Cosac heeft de verkiezing voor het hoofd van de Roemeense Tennis Federatie gewonnen! De andere kandidaten trokken zich terug

Het was de derde verkiezingsafspraak, de andere twee, op 27 oktober 2022 en 14 december 2022, werden uitgesteld omdat er geen quorum was.

Voor een quorum is tweederde van het totale aantal stemgerechtigde leden vereist.

Bij de eerste algemene verkiezingsvergadering waren er 46 mensen, bij de tweede slechts 26. Het totaal bedraagt 421 aangesloten leden.

Volgens de statuten wordt bij de derde verkiezingsbenoeming het quorum niet in aanmerking genomen en kan er zelfs worden gestemd als slechts één erkend lid aanwezig is.

De functie van voorzitter van de Roemeense tennisbond was vacant na het ontslag van Ion Țiriac op 26 juli 2021, sindsdien fungeert Cosac als interim.

Het ministerie van Sport had de verkiezing in het verleden niet erkend, omdat er juridische problemen waren, en heeft de FRT niet gefinancierd.

Die voor FRT hoofd ging:

George Cosac – (52 jaar) interim-voorzitter van de FRT
Tudor Iacov – (58) voormalig voorzitter van de voetbalclub AFC Progresul, voorzitter van de Tennisclub Pamira Sibiu, voorzitter van de Sportclub Triumf 2000, broer van Constantin Iacov, voormalig aandeelhouder van FC National.
Dumitru Hărădău – (70) voormalig tennisser en voormalig lid van het Davis Cup-team, voormalig coach en uitvoerend directeur van de FRT
Răzvan Itu (53) – voormalig directeur-generaal van de FRT en voormalig lid van de raad van bestuur van Tennis Europe
Mihai Rusu – (74) voormalig tennisser, huidige coach

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *