TVR heeft een strafrechtelijke klacht ingediend naar aanleiding van het schandaal rond de aankoop van WK-tickets

TVR heeft een strafrechtelijke klacht ingediend naar aanleiding van het schandaal rond de aankoop van WK-tickets

De Roemeense televisie (TVR) heeft een strafrechtelijke klacht ingediend tegen het hoofd van de delegatie van de instelling naar het WK in Qatar, nadat hij honderden kaartjes tegen voorkeursprijzen zou hebben gekocht, die hij later met een premie heeft verkocht.

Dit alles nadat Cristi Oprean, hoofd van de TVR-delegatie naar het WK, ervan werd beschuldigd misbruik te hebben gemaakt van zijn positie om met korting kaartjes te kopen. Hij zou zonder toestemming van de Roemeense TV meer dan 700 wedstrijdkaarten hebben gekocht en tegen een premie hebben verkocht.

De leiders van TVR werden gewaarschuwd door een supporter die het stadion in Qatar niet kon betreden omdat hem bij de ingang om documenten werd gevraagd om te bewijzen dat hij voor de nationale omroep werkte. Bovendien zei hij dat op het ticket dat hij van Cristi Oprean kocht “ROTVR” stond en dat hij meer betaalde dan de prijs die op het ticket stond, aldus ProSport.

Aanvankelijk verdedigde de Roemeense tv-medewerker zich door tegen Paginademedia.ro te zeggen dat hij slechts 64 kaartjes had gekocht, die bestemd zouden zijn geweest voor “vrienden en familieleden”. TVR zette het onderzoek echter voort en de FIFA bevestigde dat Oprean er maar liefst 712 had gekocht. TVR heeft daarom besloten een strafrechtelijke aanklacht in te dienen tegen de man die vorige week ontslag heeft genomen.

TVR persbericht

Na het verschijnen van deze informatie in de pers heeft de Roemeense Televisie een persbericht uitgegeven waarin de situatie wordt toegelicht en wordt meegedeeld dat zij een strafrechtelijke klacht heeft ingediend.

“Vertegenwoordigers van de Roemeense televisie hebben op dinsdag 17 januari een strafrechtelijke klacht ingediend over de manier waarop de kaartjes die de organisator van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar 2022, de FIFA, tegen speciale prijzen aan de openbare televisie heeft aangeboden, zijn gekocht en beheerd.

Aanvankelijk stelde TVR een disciplinair onderzoek in na e-mails van een burger die klaagde dat de heer Cristian Oprean, coördinator van de openbare televisiedelegatie naar het WK in Qatar, hem kaartjes had verkocht voor de wedstrijd Frankrijk-Marokko. De kaartjes waren gemerkt met “ROTVR” en waren bestemd voor de Roemeense televisie, als officiële omroep van het evenement voor Roemenië, en klager kon het stadion niet in vanwege de speciale voorwaarden waaronder de kaartjes konden worden gebruikt. De burger klaagde ook dat hij een veel hoger bedrag had betaald dan op de bonnen stond.

Later, in een interview met Paginademedia.ro, zei de heer Cristian Oprean dat hij 64 kaartjes voor het WK had gekocht “voor vrienden” om te “helpen”. Tegelijkertijd gaf de coördinator van de TVR-delegatie naar het WK in Qatar toe dat hij het bestuur van de instelling niet had geïnformeerd omdat “het niet nodig was” – aangezien deze faciliteiten door de FIFA via de EBU (European Broadcasting Union) aan de Roemeense televisiemaatschappij werden aangeboden.

Nadat de vertegenwoordigers van TVR echter het officiële door de FIFA ter beschikking gestelde portaal voor het bestellen van tickets hadden geraadpleegd, vernamen zij dat de heer Oprean niet 64 maar 712 tickets voor toegang tot de verschillende wedstrijden van het WK 2022 namens TVR had gekocht, zonder daartoe gemachtigd te zijn.

Met zijn optreden heeft de heer Cristian Oprean zijn bevoegdheden als coördinator van de TVR-delegatie naar het WK in Qatar overschreden en misbruik gemaakt van zijn positie om de door vertegenwoordigers van de FIFA aan SRTv verstrekte tickets te kopen en door te geven aan andere personen.

Eerder vorige week diende de heer Oprean zijn ontslag in voordat het door de directie van TVR ingestelde disciplinair onderzoek was afgerond.

Onder deze omstandigheden heeft de directie van TVR besloten de zaak voor te leggen aan de strafrechtelijke autoriteiten.

Cristian Oprean was de coördinator van de TVR-delegatie naar het WK in Qatar, waar hij werd vergezeld door vier commentatoren, een verslaggever en twee operators. Oprean heeft 20 jaar voor TVR gewerkt. Hij was verslaggever en werd daarna directeur van acquisities in de sportafdeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *