Nintendogs, het legendarische hondenspel voor de DS, komt mogelijk terug als augmented reality-spel voor mobiele telefoons

Nintendogs, het legendarische hondenspel voor de DS, komt mogelijk terug als augmented reality-spel voor mobiele telefoons

Elk Nintendo-spel heeft zijn paradepaardje. Nintendo Switch heeft Breath of the Wild, de Wii kan hetzelfde zeggen met Wii Sports… en zonder twijfel was de Nintendo DS wat het was dankzij Nintendogs. Herinner je je de schattige hondensimulator die in 2005 werd uitgebracht?

Het was een echte hit bij de lancering van de DS, aangezien veel van de bundels werden geleverd met een van de drie beschikbare edities van Nintendogs. Het maakte optimaal gebruik van de aanraakfuncties van de handheld.

Het is vele jaren geleden dat Nintendogs ons aan het scherm gekluisterd hield, wat betekent dat veel hondjes een wasbeurt nodig hebben.

Een paar jaar later, in 2011, bracht Nintendo een vervolg uit genaamd. Nintendogs + Catsdie exclusief was voor 3DS en verschillende rassen kittens in de vergelijking opnam.

Krijgen we ooit een nieuwe aflevering van Nintendogs? Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk… hoewel een nieuw Nintendo-octrooi de geruchten heeft aangewakkerd, en terecht.

Nintendogs a la Pokémon GO

Ten eerste: de informatie die we u gaan geven is niet bevestigd.en het is mogelijk dat het niets concreets oplevert. Het is echter mogelijk dat Nintendogs klaar is om terug te keren.

Nintendo heeft een nieuw patent ingediend, gedateerd 17 januari 2023, dat zinspeelt op de ontwikkeling van een nieuw AR-spel voor mobiele apparatenin de stijl van Pokémon GO en Pikmin Bloom.

Kunnen Nintendogs een comeback maken als augmented reality game? Zo ziet het eruit als we kijken naar dit octrooi, dat beschikbaar is via deze link, dat een mobiele telefoon op een bureau toont met de afbeelding van een 3D-hond in het midden.

Meer details zijn te vinden in het octrooi. Het idee is dat spelers voor hun puppies zullen zorgen zoals in het originele spel, maar Met een grote nieuwe twist.

Omdat het een augmented reality game is, konden spelers de camera’s op hun smartphones activeren en hun puppy zien alsof hij er echt is.. Een soortgelijke stijl als Pokémon GO.

Onder de beschikbare functies, spelers konden voeden, borstelen, aaien en spelen met hun pups, terwijl wanneer ze onderweg zijn, kunnen spelers hun puppies uitlaten en met andere gebruikers communiceren..

Zoals met octrooien in het algemeen, betekent dit niet dat Nintendogs 100% zal terugkeren… maar het is een feit om rekening mee te houden. Daarnaast wil Nintendo blijven groeien op de mobiele markt.

Heb je vroeger Nintendogs gespeeld? Het was een klassieker voor de Nintendo DS, die de katachtige vrienden opnam in het vervolg voor de 3DS. Als alles goed gaat, kunnen we een derde deel krijgen op iOS en Android toestellen… wat weer een bijna gegarandeerde hit zou zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *