FC U CRAIOVA weet wie schuld heeft aan verlies tegen Sepsi: “Het is de enige schakel in het Roemeense voetbal tussen het oude en het nieuwe regime”

FC U CRAIOVA weet wie schuld heeft aan verlies tegen Sepsi: “Het is de enige schakel in het Roemeense voetbal tussen het oude en het nieuwe regime”

Marcel Pușcaș, voorzitter van FC U Craiova, beweert dat Octavian Goga, de waarnemer van de wedstrijd tussen Sepsi en de ploeg uit Bania, schuldig is aan de beslissing dat de ploeg uit Oltea de wedstrijd aan de groene tafel verloor, na de xenofobe gezangen op de tribunes.

De tuchtcommissie van de FRF heeft besloten dat de wedstrijd, die in de 26e minuut werd onderbroken wegens xenofoob gezang van de supporters van Sepsi, eindigde met de stand 3-0 in het voordeel van de ploeg uit Sfântu Gheorghe.

Er is ook besloten dat FC U Craiova geen supporters op de tribune zal hebben voor de volgende zes uitwedstrijden of wedstrijden op neutraal terrein in het kampioenschap.

Wie heeft er schuld aan dat FC U Craiova op het laatste fluitsignaal verloor van Sepsi?

De commissie heeft besloten de club van Mititelu een boete van 22.500 lei op te leggen.

Sepsi, de organiserende ploeg, kreeg een boete van 25.000 lei.

“(n.r. verwacht je dit vonnis? Eerlijk gezegd niet, want het recht staat aan onze kant. We hebben de wedstrijd niet georganiseerd, we hebben geen supporters naar het stadion gebracht, we hebben ze niet in dat gebied gezet, we hebben ze niet uitgenodigd voor de wedstrijd, we hebben hun vervoer niet georganiseerd, we hebben hun vervoer niet gekocht….

(n.r. dus je denkt niet dat de handtekening van Cătălin Rizan doorslaggevend was?) Die was niet doorslaggevend. Het lijkt mij dat het protocol tussen de Sepsi club en de Sfântu Gheorghe Gendarmerie doorslaggevender had moeten zijn. Er staat heel duidelijk in wat ze moeten doen in geval van xenofobe of racistische gezangen, enz.

(n.r. Wie beschuldigt u van gebrek aan reactie, de club of de rijkswacht?) De wedstrijdwaarnemer, want hij had kunnen reageren, maar zijn reactie was nul. Totale passiviteit. Bovendien, als je met hem praat, trilde zijn stem van schuld. De waarnemer had in de tien minuten pauze alle mogelijke maatregelen kunnen nemen. Niet noodzakelijkerwijs op de FRF regels die krom zijn… Er is ook een wet 4 die zegt dat er de mogelijkheid is om supporters te evacueren in geval van een verse gebeurtenis. Dus er zijn maatregelen.

Het grote probleem ligt bij waarnemer Goga, want hij had kunnen beslissen en dingen kunnen doordrukken of regelen of beslissen of de wedstrijd door zou gaan of niet. Hij stond passief toe te kijken. Hij had de reactie moeten starten.

Goga is ook de ondertekenaar van de ontbinding in 2011. Ik wil niet per se een verband leggen, het is 11-12 jaar geleden, maar ik wil het nu niet koppelen. Goga is de enige link in het Roemeense voetbal tussen het zo gehate oude regime van Mircea Sandu en Bella Kassai en het nieuwe regime dat in 2014 werd geïnstalleerd door Răzvan Burleanu. Wat wil deze Goga, die voor 2014 en na 2014 lid was van het Uitvoerend Comité, bovendien promoveerde tot vicevoorzitter van de Roemeense voetbalbond. Hij is de tweede belangrijkste man in het Roemeense voetbal. Echt waar?”, zei Marcel Pușcaș op ProSport Live.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *