De directeur van de Coaches School geeft Gigi Becali antwoord in de zaak van de schorsing van Mihai Pintilii van FCSB!

De directeur van de Coaches School geeft Gigi Becali antwoord in de zaak van de schorsing van Mihai Pintilii van FCSB!

Lucian Burchel, directeur van de Coaches School van de FRF, heeft gesproken over het geval van Mihai Pintilii.

Pintilii zal worden beoordeeld door de tuchtcommissie van de FRF, nadat Burchel een klacht had ingediend. Hij heeft geen coachingslicentie en geen PRO licentie.

Hij staat in de papieren als afgevaardigde van FCSB, maar riskeert een schorsing van vier tot zes wedstrijden voor het leiden van trainingen en het zich gedragen als coach bij wedstrijden.

De directeur van de coachschool geeft de reactie van Gigi Becali op de schorsing van Mihai Pintilii van FCSB

Leo Strizu is de man met de PRO-licentie die Pintilii hielp, maar de coach werd thuis gelaten in het Turkse kamp.

De tuchtcommissie komt op 23 januari bijeen en kan besluiten Pintilii voor vier tot zes ronden te schorsen. Hij zal op de bank zitten voor de wedstrijd van zondag tegen Hermannstadt, maar zou de wedstrijden van FCSB tegen Farul, CFR Cluj, FC Voluntari en Universitatea Craiova missen.

“Allereerst blijf ik bij mijn idee en zeg ik dat ik de heer Gigi Becali een beschaafde man vind, een man met wie je iets te bespreken hebt, zeker na hem persoonlijk gesproken te hebben. Dat hij me een aanklager heeft gemaakt of wat hij nog meer over me heeft gezegd…maar ik wil hem niet altijd de les gaan lezen, want dat is niet mijn doel en mijn missie. Ik wil niet altijd commentaar geven op wat de een of de ander over mij zegt. Ik denk dat meneer Gigi Becali een grapje maakte, hoewel iedereen verantwoordelijk moet zijn voor alles wat hij zegt.

Ik heb niets tegen iemand in het Roemeense voetbal. Ik heb niets persoonlijks met iemand van FC Argeș. Ik heb niets persoonlijks met Pintilii, Gigi Becali of wie dan ook van FCSB. Ik wil dat je dit goed onthoudt. Ik heb van het Uitvoerend Comité de bevoegdheid gekregen om toe te zien op het reglement dat we hebben. En als ik vind dat deze regels in het geval van Mihai Pintilii zijn geschonden, heb ik het volste recht de zaak voor te leggen aan de bevoegde commissies. Dit betekent niet dat ik ook de doorslag geef in het geval van Mihai Pintilii. De Commissie zal alle bevindingen analyseren en een besluit nemen.

Als zij vindt dat ik gelijk had, dan zal de Commissie, let wel alleen de Commissie, beslissen. Als ik geen gelijk had, kan de Commissie mijn klacht ook verwerpen. Of Leo Strizu op de bank zal zitten tijdens de wedstrijd in Hermannstadt is mijn zaak niet. Iedereen doet wat hij wil, maar hij moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Misschien kijk ik naar de wedstrijd, misschien niet. Maar ik zal erop toezien dat deze regels niet worden overtreden. Mihai Pintilii staat bij ons ingeschreven voor kwalificatie, maar zo’n stagiair moet alle regels die we hebben respecteren als hij besluit zo’n cursus te volgen,” vertelde Lucian Burchel aan ProSport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *