Net als in Metal Gear Solid hebben twee mariniers een kartonnen doos gebruikt om een robot en zijn kunstmatige intelligentie te verslaan.

Net als in Metal Gear Solid hebben twee mariniers een kartonnen doos gebruikt om een robot en zijn kunstmatige intelligentie te verslaan.

Het stealth- en infiltratiegenre heeft zijn grote referentiepunt in de saga Metal Gear Solid. Er valt weinig meer te zeggen over de briljante serie van Hideo Kojima dat nog niet gezegd is, maar zelfs met het verstrijken van de tijd blijft de Japanse creatieveling aantonen wat een goed oog hij heeft.

De opkomst van kunstmatige intelligentie is dezer dagen een rage, maar niets kan ooit op tegen de gekke ideeën die Kojima introduceerde in Metal Gear Solid. Jaren later is zijn tactiek nog steeds effectief.

Metal Gear Solid in het echte leven… Wat krijgen we nou?

Waarom zeggen we dit? Want Shashank Joshi, Defence Editor bij The Economist, heeft vandaag de aandacht gevestigd op een merkwaardige anekdote uit Paul Scharre’s Four Battlegrounds, een boek dat zich richt op de analyse van DARPA’s technieken voor com het gebruik van militaire kunstmatige intelligenties te controleren.

In principe gaat het verhaal hoe een team mariniers een test moest doorstaan zonder ontdekt te worden door een AI-gestuurde robot.. Ze moesten allemaal de robot aanraken zonder alarm te slaan, en dat deden ze.

Je kunt je voorstellen wat er gebeurde. In feite besloten twee van de acht mariniers in de groep het in ware Solid stijl te proberen. Slang y werden elk in een kartonnen doos gepropt tot ze dicht genoeg bij de robot konden komen om hem aan te raken.

Het experiment verliep goed omdat de kunstmatige intelligentie van de bewakingsrobot niet was ontworpen om een kartonnen doos als een mens te beschouwen. Dus zijn beweging had ook geen invloed op de parameters van het algoritme dat zijn systeem bestuurde.

Zonder twijfel is meester Hideo Kojima een visionair. Legers over de hele wereld kunnen weer Metal Gear Solid gaan spelen als ze voorop willen blijven lopen met infiltratie en het bestrijden van killer robots. Leer van Snake.

Nu er zoveel over MGS wordt gesproken, is het altijd goed om dit soort interessante weetjes te weten. Als je zin hebt om meer belangrijke feiten over de serie te onderzoeken, Hideo Kojima onthulde onlangs dat Metal Gear Solid 2 bijna nooit werd uitgebracht vanwege de aanslagen van 9/11.

De saga wordt besproken omdat er mensen zijn die beweren dat het terug zou kunnen komen. De geruchten over de terugkeer van Metal Gear nemen toe, nu Raiden’s stemacteur in Rising aankondigingen verwacht in de komende weken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *