In welk stadium bevindt het nieuwe Dinamo Stadionproject zich en welke goedkeuringen ontbreken nog. CNI: “We schatten dat we de aanbesteding tegen het einde van het jaar zullen hebben”.

In welk stadium bevindt het nieuwe Dinamo Stadionproject zich en welke goedkeuringen ontbreken nog. CNI: “We schatten dat we de aanbesteding tegen het einde van het jaar zullen hebben”.

In een reactie aan Gândul heeft de Nationale Investeringsmaatschappij (CNI) de status van het project voor de bouw van het nieuwe stadion van Dinamo uitgelegd. Volgens het bedrijf wacht het momenteel op verschillende goedkeuringen van verschillende instellingen, waaronder het stadhuis. Het project heeft ook geen vastgestelde economische indicatoren, d.w.z. de exacte waarde van de investering. Bovendien moet Dinamo Club de huidige arena afbreken en zou de aanbesteding voor de bouw van het stadion tegen het einde van het jaar georganiseerd kunnen worden.

Volgens de CNI wacht het project voor het nieuwe stadion van Dinamo op “definitieve goedkeuringen” van verschillende instellingen.

“Er wordt momenteel gewacht op de laatste goedkeuringen die vereist zijn door het stedenbouwkundig certificaat nr. 399 van 10.05.2022 om de documentatie voor de goedkeuring van de technisch-economische indicatoren te voltooien. Daaronder noemen we het advies van het Agentschap voor de bescherming van het milieu in Boekarest, de Technische Commissie voor verkeer van de gemeente Boekarest, evenals de Wegenbrigade van de IGPR, en de FRF,” vertelden CNI-vertegenwoordigers aan Gândul.

Volgens de genoemde bron zal na het verkrijgen van de goedkeuringen de procedure beginnen voor het goedkeuren van de bedragen die nodig zijn voor de investering.

Het geld, goedgekeurd in een regeringsvergadering

“In de volgende periode, na het verkrijgen van de nodige goedkeuringen, zal de procedure voor de goedkeuring van de technisch-economische indicatoren beginnen, waarbij verschillende fasen worden doorlopen, namelijk: goedkeuring door de technisch-economische raad van het CNI, goedkeuring door de technisch-economische raad van het ministerie van Ontwikkeling, goedkeuring door de interministeriële raad voor de goedkeuring van openbare werken van nationaal belang en huisvesting, presentatie en goedkeuring van het ontwerpbesluit in een regeringsvergadering. Vervolgens start het CNI de openbare aanbestedingsprocedure voor de aanbesteding van de ontwerp- en uitvoeringswerkzaamheden,” aldus het antwoord van het CNI.

De openbare aanbestedingsprocedures, d.w.z. de aanbesteding voor de gunning van het eigenlijke project voor de bouw van het stadion, zouden volgens het CNI tegen het einde van het jaar kunnen worden georganiseerd.

Wanneer de werkzaamheden kunnen beginnen

Volgens bronnen van Gândul zal het winnende bedrijf na de gunning van het contract in principe beginnen met de bouw van het nieuwe stadion, dat volgend jaar, in de lente, zou kunnen beginnen, als de aanbesteding normaal verloopt, zonder problemen, en als Dinamo erin slaagt het huidige stadion te slopen, omdat de club deze verplichting heeft.

“We willen erop wijzen dat de uiteindelijke begunstigde, CS Dinamo, verantwoordelijk zal zijn voor de sloopwerkzaamheden van de huidige arena”, staat in het antwoord van CNI.

De geciteerde bron stelt ook dat de details van het project, namelijk faciliteiten en uitrusting, zullen worden vastgesteld nadat alle goedkeuringen zijn verkregen.

“Wat betreft de waarde van de investering en wat het nieuwe arenaproject zal bieden aan functies, faciliteiten en voorzieningen, kunnen de definitieve bedragen en de definitieve details pas worden vastgesteld nadat alle goedkeuringen zijn afgegeven,” aldus het antwoord van de CNI.

Op dit moment zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe arena:

  • Capaciteit van 25.000 zitplaatsen
  • De arena zal ook ruimtes hebben gewijd aan verschillende sportdisciplines van CS Dinamo, niet alleen voetbal (voor boksen, gewichtheffen, judo, schermen, worstelen, atletiek)
  • Mogelijkheid tot homologatie voor UEFA categorie 4
  • Geschatte waarde: meer dan 700 miljoen lei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *