De speler die zei dat hij de enige was die Novak Djokovic kon verslaan op Wimbledon heeft zich gedwongen teruggetrokken. “Ik heb alles geprobeerd”

De speler die zei dat hij de enige was die Novak Djokovic kon verslaan op Wimbledon heeft zich gedwongen teruggetrokken. “Ik heb alles geprobeerd”

Wimbledon 2023 begint maandag en Novak Djokovic is, ondanks het verliezen van de toppositie op de ATP-ranglijst, favoriet om de titel te winnen. De Australiër Nick Kyrgios, de finalist van vorig jaar in het enkelspel, heeft aangekondigd dat hij zich heeft moeten terugtrekken van Wimbledon dit jaar vanwege een polsblessure.

De Australische tennisser zei voor aanvang van het toernooi dat hij de enige man was die Novak Djokovic kon verslaan op Wimbledon, het Grand Slam toernooi dat van 3 tot en met 16 juli wordt gehouden.

Kyrgios zou het in de eerste ronde moeten opnemen tegen wildcard David Goffin. Vorig jaar werd Nick Kyrgios in de finale van Wimbledon verslagen door Novak Djokovici.

“Ik moet helaas aankondigen dat ik me dit jaar moet terugtrekken van Wimbledon”

Ik heb erg mijn best gedaan om klaar te zijn na mijn operatie en om weer op de velden van Wimbledon te kunnen staan. Tijdens mijn comeback voelde ik pijn in mijn pols op het toernooi in Mallorca.

Uit voorzorg onderging ik een scan en het bleek dat ik een gescheurde band in mijn pols had. Ik heb alles geprobeerd om te kunnen spelen en ik ben teleurgesteld dat ik niet genoeg tijd had om dat voor Wimbledon te doen. Ik kom terug en zoals altijd waardeer ik de steun van al mijn fans.” De Australische kondigde aan op Instagram.

Dit is wat Kyrgios te zeggen had toen hem werd gevraagd of hij fit is en wat zijn kansen zijn op het toernooi van Londen.

“Als ik Djokovic niet kan stoppen op Wimbledon, dan kan niemand dat.”

Djokovic heeft de grastrofee zeven keer gewonnen op Wembledon.

Djokovic, de ATP runner-up, heeft de trofee zeven keer gewonnen op gras op de All England Club, voor het laatst vorig jaar, en met nog een succes zou hij het record van acht overwinningen van de Zwitser Roger Federer evenaren.

“Voor mij is Djokovic duidelijk de grote favoriet,” zei Alcaraz (20), die onlangs zijn eerste grastoernooi won op de Queen’s Club (Londen).

“Hij maakt alles heel, heel eenvoudig. Hij beweegt heel goed, slaat de bal heel goed. Het is heel moeilijk om zwakke punten in zijn spel te vinden,” gaf de jonge Iberische speler, momenteel de nummer één van de wereld, toe tijdens een persconferentie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *