Hij won vier gouden medailles voor de Wereldkampioenschappen in Cluj!

Hij won vier gouden medailles voor de Wereldkampioenschappen in Cluj!

De “Golden Girl” van de ritmische gymnastiek warmde zich op tijdens haar laatste wedstrijd voor de Wereldkampioenschappen voor junioren in Cluj. Op de Pharaoh’s Cup in Egypte eindigde ze als eerste in alle onderdelen waaraan ze deelnam.

Amalia Lică maakte een spetterende indruk tijdens haar laatste wedstrijd voor de Wereldkampioenschappen voor junioren in Cluj, die van 7 tot en met 9 juli plaatsvinden in de BT Arena.

De turnster keerde terug uit Egypte met 4 gouden medailles, in de hoepel, knotsen, bal en lint.

Ze won vier gouden medailles voor de Wereldkampioenschappen in Cluj

“Het was de laatste wedstrijd als controle voor de wereldkampioenschappen. Ik ben blij dat ik mezelf heb kunnen bewijzen en ik hoop dat ik op de wereldkampioenschappen goed kan meedoen en alle medailles kan pakken,” zei Amalia Lică, Europees juniorenkampioene ritmische gymnastiek.

Amalia geeft toe dat ze zenuwachtig is voor de wedstrijd in Cluj -Napoca: “Er is druk, maar ik probeer er niet aan te denken omdat ik het niet nodig heb. Op dit moment moet ik zo goed mogelijk trainen en op de Wereldkampioenschappen zo goed mogelijk zijn”.

Werelddoel: 3 medailles

Ze heeft haar berekeningen voor Cluj al gemaakt: “Idealiter zou ik 3 gouden medailles willen winnen, in de 3 objecten en, indien mogelijk, ook in het team, om een zo waardevol mogelijke medaille te winnen.”

De atlete zegt dat ze er nog steeds niet aan gewend is hoe mensen haar aanspreken: “Ik vind het leuk als ze me het gouden meisje van de ritmische gymnastiek noemen, maar ik ben er nog niet 100% aan gewend”.

Amalia houdt van goud, soms draagt ze het zelfs, maar ze ziet het het liefst in de kasten thuis, speciaal ingericht voor de medailles die ze heeft gewonnen: “Een tijdje geleden heb ik mijn medailles geteld, ik heb er ongeveer 60 en de gouden overheersen”.

Het begin van de magie is 7-9 juli in Cluj-Napoca

Het begin van de magie, het wereldkampioenschap ritmische gymnastiek, vindt plaats van 7-9 juli in Cluj-Napoca, in de BT Arena. 62 landen, 380 gymnasten en 36 ensembles zullen aanwezig zijn op het Wereldkampioenschap Ritmische Gymnastiek voor Junioren, dat voor het eerst in Roemenië wordt georganiseerd! De organisatiekosten bedragen meer dan 1,7 miljoen euro. Het evenement in Cluj-Napoca zal vol momenten zitten die de toeschouwers aan het belang ervan zullen binden.

“We zullen drie dagen vol magie hebben, dat is in feite ons motto: “Het begin van de magie”. Want dat is waar de magie begint, op deze leeftijd. We hebben ook een goochelaar, Andrei Babici, die de kleintjes en, waarom ook niet, de volwassenen in verrukking zal brengen, zowel tijdens de pauzes als in de speciaal opgezette stands in de BT Arena. We hebben ook tenor Bogdan Mihai, die het volkslied zal zingen,” zei Irina Deleanu, voorzitter van de Roemeense Ritmische Gymnastiek Federatie.

Dit zijn de gymnasten die Roemenië zullen vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen

Op de wereldkampioenschappen in Cluj wordt het Roemeense team vertegenwoordigd door Amalia Lică, de revelatie van het moment in ritmische gymnastiek, en Lisa Garac, en in het groepsexamen door Andra en Carina Crainic, Irene en Ada Pătrașcu, Eva Vencu, Arianna Alexandru en Andreea Năstase.

Op de grote wedstrijd die voor het eerst in Roemenië wordt georganiseerd, hebben de meisjes hun coaches Adriana Mitroi, Alexandra Piscupescu en Stefania Prioteasa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *