De Helmut Duckadam palinca is gelanceerd. “Niet iedereen kan het zich veroorloven”

De Helmut Duckadam palinca is gelanceerd. “Niet iedereen kan het zich veroorloven”

Voormalig keeperslegende Helmult Duckadam, 64, heeft een abrikooskleurige palinca gelanceerd die naar hem is vernoemd. De prijs is niet goedkoop.

Voormalig Stele doelman Helmut Duckadam, bijgenaamd “de held van Sevilla”, lanceerde onlangs een palinca voor verzamelaars in Manuc’s Inn. Het is een premium abrikozenpalinka, waarvan een fles €100 kost.

“Een vriend vroeg me: ‘Zou je geïnteresseerd zijn in een samenwerking met een palincă, een merk dat heel bekend is in Roemenië?’ Natuurlijk! En toen lukte het ons om telefonisch te praten. (…) Het is niet per se een economische kwestie voor mij. Ik wil iets achterlaten, zoals het Sevilla-evenement in ’86, en deze abrikozenpalinca, waar mijn merk op staat, om iets te blijven. Dat was het idee aan het begin!”Helmut Duckadam vertelde click.ro.

De palinca van Helmut Duckadam is gelanceerd. “Zelfs toen ik naar het buitenland ging, als we iets goeds wilden, kochten we het in de gratis winkel, we betaalden 100 of 100 euro voor een fles.”

“Ik kwam achter de prijs, ik wist het niet eens! Het is zoals ik al zei, een topmerk. Niet iedereen kan het zich veroorloven, maar voor wie iets moois wil, is het een verzamelobject. En toen ik vroeger naar het buitenland ging, als we iets goeds wilden, kochten we in de gratis winkel, we betaalden 100 of 100 euro voor een fles. Natuurlijk drink je het niet als water! Je drinkt het met mate!”bekende de beroemde sportman.


Op de vraag met wie hij een glas van zijn palinka zou willen drinken, antwoordde Helmut Duckadam: “Natuurlijk, dat heb ik altijd al gewild, maar nu meer dan ooit, vooral omdat ik mijn eigen fles palinca heb, zou ik graag een glas palinca willen drinken met Delia, die ik ken. Ik ken ook haar man en misschien krijg ik de kans om een keer samen een palinca te drinken!”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *