Robert Glință en Andrei Pavel hebben de VITE gevangen! Ze “gingen de baan op” met 200 km/u in een Tesla racewagen!

Robert Glință en Andrei Pavel hebben de VITE gevangen! Ze “gingen de baan op” met 200 km/u in een Tesla racewagen!

Dominic Marcu, de coureur die sinds twee seizoenen voor het eerst in Europa met een elektrisch juweel racet in het Coastal Speed Championship, gaf de twee voormalige sporters een kick.

Dominic Marcu is de coureur die een revolutie teweegbrengt in de motorsport in Roemenië. De afgelopen twee seizoenen heeft hij een show opgevoerd in het Coastal Speed Championship met een Tesla Model 3 Performance, gebouwd naar een ontwerp dat hij 100% zelf heeft ontworpen.

Voormalige racegrootheden Robert Glință en Andrei Pavel, allebei autoliefhebbers, accepteerden Dominics uitnodiging en reden met de auto, die meer dan 60.000 euro waard is, over het circuit van Adâncata. “Het was een heel bijzondere ervaring, eerlijk gezegd is het heel moeilijk om zulke sensaties te beschrijven totdat je ze zelf hebt ervaren. Ik werd getroffen door herinneringen aan mijn zwemwedstrijden, wanneer alles op volle toeren draait, remmen, accelereren, alles moet perfect zijn”, zei Robert Glință, Europees en wereldkampioen zwemmen.

Robert Glință en Andrei Pavel zijn op snelheid gekomen! Ze gaan met 200 km/u het circuit op in een Tesla raceauto

Bij de start ging mijn hartslag echt omhoog, het was een geweldige ervaring. Dominc en zijn team hebben een geweldige auto gebouwd en we wilden echt nog 3 of 4 rondjes rijden – Andrei Pavel, veldtenniscoach

Door de snelheid liet Dominic de twee voormalige atleten rechts van hem schudden. “Aan het einde van het rechte stuk reed de auto 210 kilometer per uur,” zei Dominic Marcu, een coureur in het Coastal Speed Championship.

Andrei wacht op Dominic op de tennisbaan. “Ik zal hem ook met 200 km/u bedienen, voor mij zal het normaal zijn, maar laten we kijken hoe hij zich zal voelen,” zei Andrei Pavel en Glință voegde eraan toe: “Ik denk dat dat het sterkste gevoel was dat ik had, langs de eerste snelheidslijn keek ik in het dashboard en zag dat we 200 km/u reden. Ik verwachtte, ok de bocht komt eraan je moet remmen, de bocht kwam eraan en je remde niet meer tot het laatste moment, het was een ongelooflijk gevoel.”

De voormalige zwemmer, die dit jaar met pensioen ging, zegt dat hij een rustig leven leidt. Hij zal niet wegblijven van de sport die hem zoveel voldoening heeft gebracht: “Ik heb nog steeds mijn diploma-examens, ik zal mijn universitaire studie Sport en Motorische Prestaties afronden en zo zal ik kunnen werken als coach in het zwembad.”

En voor Dominic was de ontmoeting met de voormalige atleten er een die hij niet snel zal vergeten: “Ik vond het heel leuk, ik ben heel blij dat ik mijn passie met hen kan delen. Ze hebben er echt van genoten en wilden niet meer naar beneden komen”.

Voormalige atleten hebben hun benzineauto’s opgegeven: Andrei en Robert behoren tot de coureurs die in elektrische auto’s rijden. “Ik rijd in een elektrische auto. Voor mij is de Smart een van de beste auto’s voor Boekarest. Ik ben er erg blij mee en in de stad is parkeren gratis als je zo’n auto hebt,” kondigde Andrei Pavel aan, terwijl Glință zei: “In het afgelopen half jaar heb ik een elektrische auto in handen gekregen, ook een Tesla Model S, die ik alleen voor Boekarest houd.”

Zeer goede resultaten in het Coastal Speed Championship

Dominic Marcu maakt zijn tweede opeenvolgende seizoen in de Tesla Model 3 Performance in het Coastal Speed Championship: “Vorig jaar hadden we een volledig seizoen, we slaagden erin om een aantal zeer goede resultaten neer te zetten. We hadden een primeur voor een elektrische auto: een tweede plaats algemeen in één run. Verschillende 4e plaatsen algemeen en een 1e plaats in de categorie elektrisch. Dit jaar scoren we ook in categorie 1 en we hebben al een 2e plaats algemeen in categorie 1 en een 4e plaats algemeen voor de hele competitie. De auto waarmee ik race is helemaal aangepast ten opzichte van de productieauto’s. Ten eerste is de auto lichter, we hebben alle veiligheidselementen, de remmen zijn aangepast, de wielen, de banden, de carrosserie aan de stuurkant”.

Dominic is de eerste bestuurder in Europa die met een Tesla Model 3 Performance deelneemt aan heuvelklimwedstrijden. In standaarduitvoering levert het model 500 pk en 660 Newtonmeter en kan het in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. Het competitie-exemplaar dat Dominic met de hulp van het Cyclon Motorsport-team heeft ontwikkeld, heeft naast alle veiligheidsaanpassingen die nodig zijn voor deelname aan de competitie, ook een massareductie ondergaan en is 200 kilogram lichter dan in de standaardconfiguratie.

Details model

Tesla Model 3 Prestaties
Specificaties: Dubbele motor, 500 pk, 660 nm, 260 topsnelheid, 0-100 km/u ongeveer 3 seconden.
Kampioenschap: Nationaal kampioenschap kustsnelheid
Primeur in Europa: De eerste Tesla Model 3 Prestaties voor de Coastal Speedway.
Eerste in Roemenië: De eerste Tesla voor sportraces.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *