EXCLUSIEVE FOTO’S. De “vijand” van Roemenië deed zijn stropdas af en dronk bier tijdens de dienstplicht zonder zich te houden aan het protocol

EXCLUSIEVE FOTO’S. De “vijand” van Roemenië deed zijn stropdas af en dronk bier tijdens de dienstplicht zonder zich te houden aan het protocol

De Oostenrijkse kanselier Karl Nehammer werd zondag op de gevoelige plaat vastgelegd tijdens de Oostenrijkse Formule 1 Grand Prix. Gekleed in vrijetijdskleding bekeek de meest uitgesproken tegenstander van de toetreding van Roemenië tot Schengen de Formule 1-race live vanaf het circuit van Spielberg met andere politici en ontspande zich onder het genot van een glas bier.

Karl Nehammer haalde het beste uit het weekend en zondag was de dag die hij wijdde aan een groot auto-evenement. De Oostenrijkse kanselier woonde de Grand Prix van Oostenrijk bij, de tiende ronde van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap van 2023, die werd bijgewoond door zo’n 300.000 mensen.

Dit is de eerste keer dat de kanselier een dergelijk evenement bijwoonde. In ontspannen kleding, zonder pak en stropdas zoals hij gewoonlijk draagt als hij dienst heeft, genoot Karl Nehammer met volle teugen van de Formule 1-race, waarbij hij zijn dorst leste met een koud biertje geserveerd in een plastic beker.

Oostenrijks kanselier Karl Nehammer met Christopher Drexler, gouverneur van Stiermarken, ontspant zich bij een glas bier tijdens de Oostenrijkse Formule 1 Grand Prix / Foto credit: Gândul

De kanselier gebruikte het uitje om zowel met Formule 1-mensen als met politieke collega’s te praten en bracht de meeste tijd door met Christopher Drexler, de gouverneur van de deelstaat Stiermarken, waarvan Spielberg lid is.

Karl Nehammer en Christopher Drexler werden samen gefotografeerd tijdens het evenement/Bron foto: Gândul

Na de vrolijkheid die ze lieten zien, leken de twee politici het erg naar hun zin te hebben op het evenement en, onder het toeziend oog van hun beveiliging, gingen ze op de foto met mensen die naar de Formule 1 Grand Prix waren komen kijken.

De race op Spielberg werd gewonnen door de Nederlandse coureur Max Verstappen, goed voor zijn zevende overwinning in tien races dit seizoen in het Formule 1-wereldkampioenschap.

Nederlander Max Verstappen ging naar huis met de hoofdprijs van de wedstrijd / Foto credit: Profimedia

De volgende ronde van het wereldkampioenschap Formule 1, de Grand Prix van Groot-Brittannië, vindt aanstaande zondag plaats op Silverstone.

Karl Nehammer zegt “nee” tegen toetreding Roemenië tot Schengen

Oostenrijk, bij monde van kanselier Karl Nehammer, is het enige land dat bij de stemming in december 2022 tegen de toetreding van Roemenië tot het Schengengebied was, en zijn standpunt is sindsdien niet veranderd.

Nehammer verklaarde destijds dat “het grote aantal migranten dat in Oostenrijk wordt vastgehouden, aantoont dat het Schengensysteem niet werkt”.

“Zolang dit systeem en de bescherming van de buitengrenzen niet werken, kan er geen sprake zijn van uitbreiding”, rechtvaardigde Nehammer het onwrikbare standpunt van Oostenrijk.

Karl Nehammer trad in december 2021 aan als bondskanselier van de Republiek Oostenrijk, nadat hij sinds 2020 federaal minister van Binnenlandse Zaken was.

In de Oostenrijkse Volkspartij werd kanselier Nehammer verkozen tot partijleider en was hij van 2013 tot 2015 hoofd van de afdeling Gemeentelijke Zaken van Neder-Oostenrijk, van 2008-2009 hoofd van de afdeling Opleiding en Netwerken van de Politieke Academie en van 2007 tot 2008 hoofd van de afdeling Dienstverlening en Mobilisatie. Sinds 2017 is Nehammer voorzitter van het district Hietzing in Wenen.


ALSO READ:

Hoe Spanje het Oostenrijkse veto kan veranderen. “Geen behoefte aan nog een vernedering”

EXCLUSIEF | Officieel antwoord van het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken aan Gândul: “Wij zijn tegen de toetreding van Roemenië tot Schengen. Het uitbreiden van een gebrekkig systeem zal het niet verbeteren”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *