Sorana Cîrstea hard aangevallen na het plaatsen van een bericht dat beschouwd wordt als een aanval op de LGBTQI+-gemeenschap

Sorana Cîrstea hard aangevallen na het plaatsen van een bericht dat beschouwd wordt als een aanval op de LGBTQI+-gemeenschap

Sorana Cîrstea, als 37e geplaatst bij de WTA, die momenteel deelneemt aan het Wimbledon toernooi, plaatste een bericht op sociale media dat beschouwd werd als een aanval op de LGBTQI+ gemeenschap. Dit leidde tot harde reacties online, niet alleen van haar fans, die haar beschuldigen van transfobie, schrijft sportskeeda.com.

De speelster uit Roemenië plaatste een bericht op Instagram dat tientallen fans woedend maakte. Ze schreef in het Engels: “Make men masculine again, make women feminine again, make children innocent again.”

De reacties lieten niet lang op zich wachten, sommige waren extreem fel.

Een Twitterr gebruiker schreef dat Cîrstea’s bericht een legitieme reden was om de atlete te haten: “Dit is zo walgelijk, nu een legitieme reden om haar te haten. Wat betekent dit, onschuldige kinderen???? weer in de hel laten rotten.”

“Ik weet niet eens wat het betekent. Als je uitgaat van bepaalde ‘vrouwelijke’ normen, zouden vrouwelijke atleten niet mogen bestaan”; “Sorana Cîrstea is weer uitschot”; “Cîrstea gebruikt het platform om ons een paar decennia terug te nemen”; “Sorana Cîrstea is homofoob”; “Wat dacht je ervan om Sorana Cîrstea terug naar school te laten gaan?” waren slechts enkele van de woedende berichten van de fans van de sportster.

Reacties kwamen ook snel van het Roemeense publiek, waaronder socioloog Gelu Duminică. Hij schreef op Facebook: “Ik geloof in diversiteit en dit dwingt me om de mensen om me heen te respecteren en te accepteren dat we verschillende meningen kunnen hebben. En te begrijpen dat dit gezond is. Ik heb de post van tennisspeelster Sorana Cîrstea n keer gelezen en ik zie niets dat aanzet tot haat. Mevrouw Cîrstea geeft haar mening door wat gemeenplaatsen te verkondigen. Goed of slecht, het is haar mening uitgedrukt op een fatsoenlijke manier en moet worden weerlegd, indien nodig, met argumenten, niet met beledigingen. Ik begrijp de lading spoeling die naar haar hoofd wordt geslingerd niet. En ik denk niet dat het de zaak helpt. Het idee van diversiteit ook niet!”

Foto: Sorana Cîrstea/Facebook

LEES OOK: Roemeens duel in Eastbourne! Ana Bogdan verslaat Sorana Cîrstea om zich te kwalificeren voor de laatste 16

Sorana Cîrstea is 12 plaatsen verwijderd van de beste plaats in haar carrière! Hoe ziet de WTA ranglijst eruit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *