Wat ritmische gymnastiekkampioenen leerden om goud te winnen op de wereldkampioenschappen in Cluj!

Wat ritmische gymnastiekkampioenen leerden om goud te winnen op de wereldkampioenschappen in Cluj!

Voor de start van de Wereldkampioenschappen Ritmische Gymnastiek voor junioren morgen had het Roemeense team een ontmoeting met goochelaar Andrei Babici.

Drie wedstrijddagen vol energie, elegantie, schoonheid en magie. Dat is wat degenen die naar het Wereldkampioenschap Ritmische Gymnastiek komen, een wedstrijd die voor het eerst in ons land wordt georganiseerd door de Roemeense Federatie voor Ritmische Gymnastiek, zullen ervaren.

“We hebben een goochelaar uitgenodigd die ons 3 dagen lang zal verrukken met zijn magie, hij zal interactief optreden met de kleintjes op de tribunes en hij zal ook een goochelstand hebben”, zei Irina Deleanu, voorzitter van de Roemeense Ritmische Gymnastiek Federatie.

Wat ritmische gymnastiekkampioenen leerden om goud te winnen op de Wereldkampioenschappen in Cluj!

De meisjes van het Roemeense junior nationale team lieten goochelaar Andrei Babici zien dat hij niet de enige is die trucs kent, maar zij ook.

In een paar seconden maakten de atleten in de ensemblewedstrijd een ster van verschillende touwen. Andrei verblijdde op zijn beurt de tieners met een aantal van zijn eigen trucs.

“Ik vond het echt leuk wat de meisjes deden, nou ik kan hun element met de ster niet nadoen, het is erg leuk, maar ik deed mijn eigen nummer met de touwtjes”, zei Andrei Babici.

Andrei vond het geweldig om de turnsters te ontmoeten en tijdens het interview haalde hij een muntje uit ….baard, dat hij vervolgens liet verdwijnen: “Ze zijn buitengewoon, je kunt het werk zien, ik kon niet geloven dat het zo ingewikkeld was. Mijn excuses. Ik ben verliefd geworden op de sport en ik denk dat er veel werk is en dat er ook magie in het leven is, want het leven is magie, vooral in deze sport.”

Wereldkampioenschappen junioren beginnen morgen in Cluj-Napoca

Van 7 tot 9 juli zal Roemenië voor de eerste keer gastheer zijn in Cluj-Napoca, in de BT Arena Hall, voor het Wereldkampioenschap Ritmische Gymnastiek voor Junioren, waarvoor 62 landen, 380 gymnasten en 36 ensembles zich hebben ingeschreven.

Het Roemeense ritmische gymnastiekteam zal in Cluj aanwezig zijn met de beste atletes. Amalia Lică en Lisa Garac doen mee aan het individuele onderdeel en Andra en Carina Crainic, Irene en Ada Pătrașcu, Eva Vencu, Andreea Năstasă en Arianaa Alexandru in het ensemble. Op de Wereldkampioenschappen in Cluj-Napoca worden de meisjes begeleid door hun coaches Adriana Mitroi en Alexandra Piscupescu. De ensemble-atleten worden ook gecoacht door Alexandra Piscupescu en Ștefania Prioteasa. Een week na de Wereldkampioenschappen voor junioren, van 14 tot en met 16 juli, vindt ook in Cluj Napoca de Wereldkampioenschappen voor senioren plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *