De gebroeders Maior, UITSTEKENDE prestatie na de eerste dag van de Scandinavian Rally | FOTO

De gebroeders Maior, UITSTEKENDE prestatie na de eerste dag van de Scandinavian Rally | FOTO

De broers Norbert Maior en Francesca Maior, de jonge sterren van de Roemeense autosport, zetten hun opmars in de Europese rallysport voort. Vrijdag lieten ze een show zien op het asfalt van de Scandinavian Rally, waar ze na de eerste helft van de race een voorsprong hebben op de leider van het continent.

De gebroeders Major, uitstekende prestaties na de eerste dag van de Scandinavian Rally | FOTO

De gebroeders Maior waren de beste in de trainingen en ook op de klassementsproeven draaiden ze goed mee, inclusief twee podiumplaatsen. Op dit moment staat Norbert Maior op de 4e plaats in de junior categorie, alleen voorbijgestreefd door de Zweedse teams.

Lees meer, Major is slechts 0,6 seconden verwijderd van het podium in Scandinavië en heeft een voorsprong van meer dan 15 seconden op de Noor Ola Nore jr, de huidige leider in de Europese juniorentop. Een andere kanshebber voor het Roemeense team, Max McRae, kleinzoon van de legendarische Colin McRae, trok zich terug na een crash.

Op dit moment, na de eerste twee etappes, heeft de Noor in het algemeen klassement 15 punten voorsprong op de Roemeen, die tweede staat, maar met een uitstekende finish in Scandinavië kan Maior kostbare punten terugwinnen in de strijd om de titel.

“Het was een uitstekende dag. De races zijn moeilijk maar spectaculair en we hadden een goede run zoals gepland. Ik ben blij dat alles volgens plan verliep, maar morgen is de belangrijkste dag en moeten we geconcentreerd blijven. Het wordt een lange dag en hopelijk net zo goed,” zei Norbert Maior aan het einde van de eerste wedstrijddag.

Zaterdag staan de laatste acht klassementsproeven van de rally op het programma, waaronder de power stage, die bonuspunten kan opleveren voor de Roemenen. De equipe van de Napoca Rally Academy doet voor het eerst mee op het Scandinavische asfalt en is hier aangekomen na een ongelofelijke inspanning om het benodigde budget voor de etappe bij elkaar te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *