De droom van een CONTINENTALE titel steeds dichterbij! Fratelli Maior op derde podiumplaats in Europees Rallykampioenschap

De droom van een CONTINENTALE titel steeds dichterbij! Fratelli Maior op derde podiumplaats in Europees Rallykampioenschap

De broers Norbert Maior en Francesca Maior hebben hun derde opeenvolgende podium behaald in het Junior European Rally Championship en staan nu op 9 punten van de eerste plaats in de tussenstand halverwege het seizoen.

De driekleurige equipe reed dit weekend een uitstekende wedstrijd in de Scandinavian Rally op asfalt in Zweden. In een Peugeot 208 Rally4 stond Norbert Maior zeven keer op het podium in de 16 klassementsproeven en aan het eind was hij derde.

Met een tijd van 1:40:44,8 was de coureur uit Brasov na meer dan 180 kilometer slechts 18 seconden verwijderd van de tweede plaats.

De droom van een continentale titel steeds dichterbij! Frati Maior, op zijn derde podium in het Europees Rallykampioenschap

De Zweden Isak Reiersen en Patrik Hallberg waren de enige twee die Maior aan het einde van de rally inhaalden in het klassement, terwijl de leider in het kampioenschap van de dag, de Noor Ola Nore Jr, slechts zesde was. Een andere titelrivaal van de Roemeen, de Zweed Victor Hansen, met wie hij voor deze etappe gelijk stond, was slechts achtste.

Na de Rally van Scandinavië blijft Norbert Maior tweede met 66 punten, maar hij heeft slechts 9 punten achterstand op Ola Nore jr. De volgende twee posities worden ingenomen door Hansen (56p) en de Italiaan Robert Dapra (51p). Een andere kanshebber, Max McRae, kleinzoon van de legendarische Colin McRae, eindigde slechts 11e in Zweden en lijkt dus uit de titelstrijd te liggen.

“We leven momenteel in een droom. Het is absoluut sensationeel voor ons om deze reeks vol te houden en zo dicht bij de eerste plaats te zijn na drie ronden. De inspanningen van partners en fans om hier te zijn, zijn cruciaal geweest.

Zonder hen hadden we deze prestatie niet geleverd. We richten ons nu al op de volgende uitdagingen. We hopen dat we het budget hebben om het seizoen goed af te sluiten,” zei Norbert Maior direct na de rally.

De volgende ronde van het Europees Rallykampioenschap vindt plaats op 28-30 juli in Italië, Rally di Roma Capitale 2023, maar tot dan, doen de twee broers van de Napoca Rally Academy volgende week mee aan binnenlandse wedstrijdenook op asfalt, in de Sibiu Rally, waar ze de grote verrassing van de seizoensstart zijn, als verrassende leiders van de competitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *