De competitie in Roemenië en Georgië is voorbij! Engeland, Europees kampioen Onder 21 na 39 jaar

De competitie in Roemenië en Georgië is voorbij! Engeland, Europees kampioen Onder 21 na 39 jaar

Het Engelse U21 voetbalteam versloeg het Spaanse U21 team in Batumi, Georgië, met 1-0 in de finale van het Europees Jeugdkampioenschap Voetbal.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Curtis Jones, de 22-jarige speler van Liverpool FC onder Jurgen Klopp.

Spanje U21 domineerde de tweede helft toen een doelpunt werd afgekeurd door de VAR en een penalty werd gemist door Ruiz: de held van de finale was dus Engeland U21-doelman Trafford.

De competitie in Roemenië en Georgië is voorbij! Engeland, Europees kampioen Onder-21 na 39 jaar

Engeland U21 is erin geslaagd om hun derde Europees Kampioenschap te winnen, maar hun eerste sinds 1984.

Een van de twee gastheren van het toernooi, Roemenië U21, s-maakte zichzelf belachelijk op het EK en eindigde de competitie zonder gescoord doelpunt en met slechts één punt in het klassement..

ENGELAND – SPANJE 1-0

  • Gescoord: Curtis Jones (min. 45+3)
  • ENGLAND: Trafford – Garner, Colwill, Harwood-Bellis, Aarons – Smith Rowe (Madueke 66), Curtis Jones, Gibbs-White (Archer 73), Angel Gomes (Skipp 73) – Cole Palmer Elliott 92), Gordon (Doyle 82). Coach: Lee Carsley
  • SPANJE: Tenas – Victor Gomez (Barrenetxea 73), Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco (Camello 83), Alex Baena (Aimar Oroz 59), Sancet (Veiga 59) – Rodri (Riquelme 59), Abel Ruiz, Sergio Gomez. Coach: Santi Denia

Het kampioenschap Europees die het samen met Georgië organiseerde, verloor Roemenië zijn openingswedstrijd tegen Spanje (0-3), daarna verloor het van Oekraïne (0-1) en in zijn laatste wedstrijd speelde het gelijk met Kroatië (0-0) om als laatste te eindigen in de groep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *