Cristiano Bergodi, eerste uitspraken als coach van RAPID! “De doelstelling van de clubleiding is een plaats in de top drie”

Cristiano Bergodi, eerste uitspraken als coach van RAPID! “De doelstelling van de clubleiding is een plaats in de top drie”

Cristiano Bergodi zei in zijn eerste interview na zijn overname als Rapid coach dat hij een moeilijke start van het seizoen zal hebben bij de ploeg uit Boekarest omdat de spelers anders hebben gewerkt met Adrian Mutu, degene die hij vervangt.

Rapid heeft afscheid genomen van Adrian Mutu, die akkoord is gegaan met Neftci Baku, de ploeg uit Azerbeidzjan.

Bergodi maakt zijn officiële debuut op de bank bij Rapid op vrijdag 14 juli tegen zijn voormalige ploeg Sepsi in de eerste ronde van het nieuwe Superliga seizoen.

Cristiano Bergodi, eerste uitspraken als Rapid coach

“Ik ben tevreden en blij om terug te zijn in Giulești met dit geweldige team. Ik ben blij dat ik in aanmerking ben genomen door het management en ik hoop hier goede dingen te doen. Ik hoop dat het een goed mandaat wordt, we beginnen aan een belangrijk kampioenschap. Ik kwam na een trainingsperiode van een andere coach, maar je kunt niet zeggen dat het kampioenschap begonnen is, ik ben nog niet begonnen. Ik hoop dat het goed wordt, ik kwam met enthousiasme, met ziel en zaligheid en motivatie om het dit jaar goed te doen. Natuurlijk is het nu heel moeilijk, met Adi Mutu hebben ze in het kamp aan iets anders gewerkt, maar niets maakt me bang. Ik heb geen toverstafje, maar ik ben nergens bang voor geweest waar ik ben geweest, ook al waren er moeilijke situaties. Er zijn nog 4 dagen tot de wedstrijd tegen Sepsi, God gaf me mijn voormalige team in de eerste etappe… dat is het lot van coaches. Anderhalve maand geleden was ik bij Sepsi en wonnen we de Roemeense bekerfinale, het is normaal dat je de spelers daar kent. Maar nu hebben ze een hele goede coach (n.r. – Liviu Ciobotariu), ze zullen naar Giulești komen met een heel goed moreel na het winnen van de Super Cup. Ik ken hun minpunten en pluspunten, maar ze zijn een team om bang voor te zijn,” zei Cristiano Bergodi.

Het is voor mij geen belemmering dat ze in de training met 3 centrale verdedigers speelden. Nu moeten we snel zien hoe de spelers het doen op de training en een spelsysteem kiezen. Ik ken de spelers van Rapid, ik heb vorig jaar tegen ze gespeeld, ik had er 6 als pupil. En dan heb ik vertrouwen. Ik heb goede herinneringen aan de Supercup die ik met Rapid won in 2007. Dit is de laatste trofee die Rapid heeft gewonnen en ik ben blij omdat het hier een geweldige club is, met geweldige supporters. Nu willen we een echte prestatie neerzetten bij Rapid. Ik heb vertrouwen in mijn werk en ik geloof dat we hier goed werk kunnen leveren – Cristiano Bergodi

De Italiaanse coach sprak ook over zijn doelen: “We hebben dit jaar een belangrijke doelstelling. Jonge spelers moeten langzaam worden binnengehaald, maar we hebben ook ervaring nodig om bovenin mee te vechten. Het doel van de clubleiding is een plaats in de top drie, dat wil zeggen op het podium staan. Elk jaar moet de club een stap omhoog zetten. Rapid is een glorieuze club en sinds de terugkeer naar League 1 is het van jaar tot jaar gegroeid. Het is een merk en het moet goed presteren. Het is dus normaal om plaats 1-3 te staan en natuurlijk om zo ver mogelijk te komen in de Roemeense beker, want dat is een kortere weg om in de Conference League te spelen.”

Ook al was ik een quarterback, ik speel graag aanvallend, om aan te vallen. En die stijl past heel goed in dit stadion, met deze fans, want ze willen altijd dat je goed speelt. We zullen aanvallend spelen, maar zonder de verdediging te verwaarlozen. Het is een passieve speelstijl, niet de bal omhoog gooien. Samen met de supporters en de jongens kunnen we het goed doen. We willen de tribunes omver blazen, bij wijze van spreken. Ik ken de supporters van Rapidi al heel lang, ze zijn zeker veranderd, er zitten nu jonge mensen op de tribunes. Ik vraag ze om altijd bij de ploeg te zijn. Laat ze mij bekritiseren, maar niet de jongens, want het team moet altijd gesteund worden, in voor- en tegenspoed. Dat is mijn boodschap aan hen. En ik hoop dat we een speelstijl kunnen bieden die prettig is voor het oog, wat ik altijd heb gedaan waar ik gecoacht heb. En ik zie niet in waarom ik dat hier niet ook zou doen – Cristiano Bergodi

Cristiano Bergodi heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Rapid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *