Er is besloten om het aantal teams in Liga 2 te VERHOGEN! Mededeling van de voorzitter van de FRF!

Er is besloten om het aantal teams in Liga 2 te VERHOGEN! Mededeling van de voorzitter van de FRF!

De FRF heeft besloten om het aantal teams in League 2 te verhogen vanaf het seizoen 2024 – 2025. Van 20 clubs wordt het 22.

Overigens heeft alleen FC Brasov nog geen licentie ontvangen voor League 2.

Waarom FC Brasov de licentie niet kreeg en in Liga 3 terechtkomt.

Er is besloten om het aantal teams in Liga 2 te verhogen! Aankondiging voorzitter FRF

“We kunnen zeggen dat we een toename in financiële stabiliteit onder League II clubs registreren en een toename in de interesse van League III clubs om in League II te spelen en we hebben vandaag een verhoging van het aantal teams in League II voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd van 20 naar 22 teams, zodat we een regulier kampioenschap zullen hebben met 21 wedstrijden, één ronde, op het huidige formaat. We behouden het play-off en play-out systeem. In de play-off zullen we 6 teams hebben die round-robin wedstrijden zullen spelen en nog eens 16 teams zullen worden toegewezen aan de play-out competitie, in twee reeksen. 5 teams zullen aan het eind degraderen naar de Derde Divisie, de laatste twee teams in elke groep van deze play-out en een van de teams op de 6e plaats, na een play-off”, zei Răzvan Burleanu op het hoofdkantoor van de FRF.

Echter, om van 20 naar 22 teams te gaan voor het seizoen 2024-2025, zal het volgende seizoen, dat op 5 augustus begint, enkele veranderingen hebben wat betreft promotie en degradatie. Zo zullen er in het seizoen 2023-2024 vanuit Liga 2 slechts vier teams degraderen en vanuit Liga 3 zullen er in plaats van 5 teams, 6 teams promoveren. Het zesde team wordt bepaald door play-offs tussen de vier beste teams van de vijf teams die verslagen zijn in de play-off finales voor promotie. Een voordeel is dat we praten over het verhogen van het aantal wedstrijden, we praten over drie extra wedstrijden voor de teams die de play-outs zullen bespreken en twee extra voor de teams in de play-offs, dus we komen dichter bij het aantal teams in de kampioenschappen waarmee we willen vergelijken. Een ander voordeel is dat we het aantal gedegradeerde teams verminderen, wat erg belangrijk is, want tot nu toe werkten we met 25%, wat erg veel was. En last but not least verkorten we de competitiebreak, die vrij lang was, met één of twee weken – Răzvan Burleanu

Wat gebeurt er met FC Brasov? “De licentiecommissies hebben de aanvragen voor het toekennen van het certificaat voor deelname aan League II afgehandeld. Van de clubs die certificeringsdossiers hebben ingediend, hebben 18 clubs dit certificaat ontvangen, plus de vier die de League I licentie hebben ontvangen, automatisch en de tweede divisie. De enige club die het certificaat voor deelname aan de tweede divisie niet heeft ontvangen is de Vereniging van de Sportclub Fotbal Club Brasov Steagul Renaște, die al beroep heeft aangetekend bij het Hof van Arbitrage voor de Sport en we wachten op een uitspraak aan het einde van deze maand,” legde de voorzitter van de FRF uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *