Wat doet de man die in de staf zat van Michel Salgado, Marius Șumudică, Eugen Neagoe en Dinamo’s Academy nu!

Wat doet de man die in de staf zat van Michel Salgado, Marius Șumudică, Eugen Neagoe en Dinamo’s Academy nu!

Fadi Haddad, die heeft gewerkt met bekende coaches uit het buitenland en Roemenië, is nu manager van een voetbalacademie. BDI Sport Arena wil net zo worden als de beroemde centra van Barcelona of Ajax Amsterdam voor kinderen en junioren.

Haddad heeft meer dan tien jaar internationale ervaring en heeft in ons land onder andere in de Superliga gecoacht. Tot zijn 40e was Fadi assistent-coach bij Universitatea Craiova, in de staf van Eugen Neagoe, maar ook bij Universitatea Cluj (met dezelfde “Geană”).

De 40-jarige heeft net zijn ambtstermijn als assistent-coach bij Universitatea Craiova beëindigd, in samenwerking met Eugen Neagoe, in dezelfde formule waarin de twee ook U Cluj coachten, een ander topteam in de elite Super League.

Wat de man die in de staf zat van Salgado, Șumudică of Neagoe nu doet

Sinds juli organiseert BDI Sport selecties voor kinderen geboren tussen 2010 en 2018.

“Ik heb mijn A-licentie en ben momenteel ingeschreven voor de PRO-licentie in de Asia Configuration. Ik heb in veel buitenlandse landen gewerkt op alle mogelijke niveaus.

Ik heb met veel Roemeense coaches gewerkt, de laatste was met Eugen Neagoe, ik was zijn assistent bij Universitatea Craiova en U Cluj. Ik heb ook gewerkt met Șumudică en Ion Marin in de Emiraten, met Florin Motroc in Jordanië in de First League. Ik heb in zeer grote projecten in het buitenland gewerkt. Ik heb ook gewerkt aan de Spaanse Academie in Dubai met Michel Salgado, voorheen van Real Madrid. Ik heb meegewerkt aan het Arsenal London project, het enige officiële project dat in Dubai is via Emirates Airlines.

Ik ben sinds 2018 sinds de zomer in Roemenië, ik heb een paar jaar bij Dinamo gewerkt en daarna de overstap gemaakt naar de Superliga, als assistent van Neagoe. Bij Dinamo had ik de selectie van 2010, met zeer getalenteerde kinderen, met zeer goede resultaten. We konden de kinderen en het team grootbrengen en veel mensen kennen me in Roemenië als Arabu van Dinamo. Wat ik heb kunnen doen voor deze club en de kinderen, ik denk dat ik de ogen van veel ouders heb geopend door wat professioneel voetbal betekent en wat het betekent om te werken met een mentaliteit uit het buitenland,” zei Fadi Haddad.

“Nu sta ik voor een nieuwe uitdaging, waarbij we iets nieuws willen doen met een zeer goed en ontwikkeld project vanuit voetbal- en educatief oogpunt. We hebben een aantal professionele programma’s die we willen implementeren. We zijn geïnteresseerd in de opvoeding van kinderen, de waarden die ze vanaf een bepaalde leeftijd moeten leren, de automatismen die ze moeten hebben. En om mooi op te groeien, net als de grote clubs in Europa. Alle infrastructuur is eersteklas, met een ongelooflijke basis en een buitengewoon veld. En we komen met een project waar kinderen op een mooie, gezonde manier opgroeien, met de principes van het moderne voetbal. Deze basis is niet alleen de beste in Boekarest, waar we professionele trainingsmodules zullen brengen, van waaruit we kampioenen zullen lanceren. We willen de kinderen waarden, discipline en voetbalonderwijs bijbrengen,” voegde hij eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *