CCA, mededeling over scheidsrechters die faalden voor fysieke tests in Super League

CCA, mededeling over scheidsrechters die faalden voor fysieke tests in Super League

De Centrale Scheidsrechters Commissie heeft aangekondigd dat scheidsrechters die niet zijn geslaagd voor de fysieke tests kunnen worden afgevaardigd naar de VAR-kamer.

De aankondiging komt nadat scheidsrechters Cătălin Popa en Horia Mladinovici in de eerste ronde van de Superleague in de VAR-kamer zaten, ondanks het feit dat ze niet slaagden voor de verplichte fysieke tests.

Bij de tests die plaatsvonden op 4-7 juli zakten ze voor de tests: Cătălin Popa, Horia Mladinovici, Robert Avram (scheidsrechters), Vlad Bârleanu, Gheorghe Bogdan, Ionuț Bobe, Marius Marchidanu, Vlad Urzică en Adrian Vornicu (assistent-scheidsrechters).

CCA, mededeling over scheidsrechters die niet zijn geslaagd voor de fysieke tests in de Super League

Scheidsrechters die niet zijn geslaagd voor de tests mogen de test herhalen en zullen dan worden afgevaardigd naar het veld voor Super League wedstrijden, maar na 4 augustus.

In de eerste Superleague wedstrijd van het nieuwe seizoen werd scheidsrechter Horia Gabriel Mladinovici afgevaardigd naar de VAR-kamer voor de wedstrijd Rapid – Sepsi, 0-0, en Cătălin Popa voor de wedstrijd FCU Craiova – FCSB, 1-3.

“Na de invoering van het VAR-systeem worden, volgens de spelregels en het protocol voor video-assistentie bij scheidsrechters, bij een voetbalwedstrijd naast de scheidsrechters die op het veld scheidsrechters zijn, ook wedstrijdfunctionarissen gedelegeerd voor video-assistentie. Voor deze laatste categorie zijn speciale training en kwalificaties vereist (VAR-certificeringscursus, georganiseerd onder direct toezicht van de FIFA). Scheidsrechters moeten, om bij wedstrijden als scheidsrechter op het veld te mogen optreden, slagen voor de fysieke tests, de theoretische tests (met vragen uit de reglementen) en de videotest. Degenen die niet zijn geslaagd voor de fysieke tests, maar wel voor de theorie- en videotests, kunnen worden afgevaardigd als video-official, omdat dit een statische activiteit is. Dit is ook de reden waarom Ovidiu Hațegan geen afwijking nodig had tijdens het laatste kampioenschap. Dus, alle scheidsrechters die niet geslaagd zijn voor de fysieke tests kunnen (tot het opnieuw testen) alleen gebruikt worden als videoscheidsrechters” is de mededeling van de CCA.

Foto: FRF

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *