Dubbel tegen Spanje in MIOVENI voor het nationale vrouwenhandbalteam! Twee verrassingen in de ploeg van Florentin Pera

Dubbel tegen Spanje in MIOVENI voor het nationale vrouwenhandbalteam! Twee verrassingen in de ploeg van Florentin Pera

Het nationale dameshandbalteam van Roemenië is van 26-30 juli op trainingskamp in Mioveni, waar ze ook twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Spanje zullen spelen.

Het evenement is een voorbereidende fase voor het Wereldkampioenschap van 2023.

In de ploeg van Florentin Pera zitten ook Diana Lixăndroiu en Alisia Boiciuc, recente bronzen medaillewinnaars op de Europese Jeugdkampioenschappen.

Dubbel tegen Spanje in Mioveni voor het nationale vrouwenhandbalteam! Twee verrassingen in de ploeg van Florentin Pera

De opgeroepen senior handbalsters zijn: Alexandra Badea, Nicoleta Balog, Bianca Bazaliu, Oana Borș, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Nicoleta Bucur, Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Cristina Laslo, Corina Lupei, Cristina Neagu (aanvoerder), Lorena Ostase, Crina Pintea, Andreea Popa, Angela Pușcaș, Sonia Seraficeanu, Elena Șerban en Anamaria Tănăsie.

Het Roemeense vrouwenhandbalteam voor de jeugd heeft in de kleine finale van het Europees kampioenschap in Pitești/Mioveni het gelijkwaardige Portugese team verslagen met 39-32 (18-13), om als derde te eindigen in het eindtoernooi.

Het Roemeense nationale handbalteam voor vrouwen pakte dus brons op een Europees Kampioenschap na een onderbreking van 16 jaar. De laatste keer dat de jonge “tricolore” zo’n resultaat behaalde was in 2007, toen ze Zweden versloegen in de kleine finale.

Op dat eindtoernooi, Cristina Neagu de op één na topscorer van het toernooi met 54 doelpunten..

We ontmoeten een van de gastlanden, Denemarken, de sterkste tegenstander uit de derde ronde, Servië, en Chili op weg naar het eindtoernooi van het WK dat plaatsvindt van 29 november tot 17 december 2023.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *